Välkommen Marcus Elmer!

Efter årsskiftet fick Sting Bioeconomy förstärkning. Med erfarenhet från Volvo Lastvagnar, Paper Province och Business Värmland är det nu dags för Marcus Elmer att ta sig an ännu ett uppdrag – som Business Analyst hos Sting Bioeconomy.

Vad har du gjort tidigare?

Jag är född och uppvuxen i Karlstad, men flyttade till Mallorca när jag var sju år gammal och bodde där i tre år. Efter studenten och lumpen passade jag på att resa lite till innan jag till sist beslutade mig för att läsa teknisk fysik på Chalmers i Göteborg. Det var genom ett sommarjobb på Volvo Lastvagnar som senare kom att leda till att även mitt examensarbete landade hos dom. I mitt examensarbete studerade jag en simulerad bränsleförbrukning kopplad till olika trafiksituationer på olika platser i världen, ett arbete som faktiskt mynnade ut i ett internt webb-verktyg.

Efter avslutade studier fick jag anställning på Volvo där jag bland annat jobbade med mönsterigenkänning i Volvos stora databaser, big-data har alltid intresserad mig. Hos Volvo hade jag sedan flera andra uppdrag innan jag avslutade med ett uppdrag med fokus på produktplanering. Eftersom både jag och min fru har våra rötter i Värmland började vi fundera på om det inte var dags att återvända. Då vi båda gillar att analysera saker fick en snabb SWOT-analys avgöra; skulle vi satsa på Värmland eller Göteborg?

Värmland visade sig gå segrande ur den analysen. Jag bestämde mig för att jag ville ta mig an en annan industri, skogsindustrin och började söka information om vilka möjligheter som fanns via Paper Province. Ett sökande som istället resulterade i en projektledartjänst hos just Paper Province. Efter två och ett halvt år hos klustret och en tid som föräldraledig kände jag att jag ville satsa ännu mer på att hitta företagen vars teknik passar bra in i de värmländska industrierna. Det var då jag hamnade som projektledare hos Business Värmland, där jag arbetar än i dag. I projektet Synergietablerings-projektet tittar vi på hur vi kan dra så stor nytta som möjligt kring de stora investeringar som görs i regionen i dag. Och från och med nu hittar ni mig på halvtid hos Sting Bioeconomy.

Berätta om din nya roll hos Sting Bioeconomy?

I min nya roll som Business analyst hos Sting Bioeconomy kommer stort fokus ligga på analys och research. Men jag ska även vara med och se till att vara med och bidra till att hitta goda samarbeten, för att se till att alla briljanta idéer som finns tar sig ut och börjar göra skillnad.

Vad ser du mest fram emot?

Jag vill vara med och hitta den bästa tekniken i världen för att kunna ställa om till ett biobaserat samhälle och sammanföra människor för att detta ska bli verklighet. Det är sällan det räcker med en briljant idé, nya och goda samarbeten behövs för att lyckas.

Det här visste ni inte om Marcus:

Har varit med i flipperspels-SM och under min tid på Chalmers hade jag som sidosyssla att reparera flipperspel.

Jag har även ett aquaponi-projekt hemma i källaren där jag kan skörda allt från kryddor till rucola-sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.