NYHETER
Friday Spotlight
Friday Spotlight besöker Ebbas Alger

Fredagen den 8 oktober 2021 var det återigen dags för vårt livesända koncept Friday Spotlight och dagens gäst var vårt inkubatorbolag Ebbas Alger. Ebbas Alger

STING BIOECONOMY - ERBJUDANDE

Vi stöttar startups och affärsidéer inom området bioekonomi, tjänster eller produkter som på ett eller annat sätt kan bidra till att inte förbruka jordens ändliga resurser. Vi brukar säga att det handlar om allt från drönare till blåbär – och allt däremellan.

Vad vi hjälper till med:

 • Vägledning
 • Väg till finansiering
 • Rekrytering
 • Nätverk
 • Marknadsföring och kommunikation
 • Kontorsplats
 • Startup-program
VAD GÖR VI?

Vi stöttar företag inom bioekonomiområdet som har ambitionen att växa på en internationell marknad. Utvalda bolag kan få stöd med affärsutveckling, kapitalanskaffning och internationalisering.

Tillsammans med våra samarbetspartners, Sting (Stockholm Innovation & Growth) Paper Province och utvalda industripartners, skapar vi förutsättningarna för att just ditt företag ska nå sina mål.

Vi välkomnar startups och företag både från Sverige och övriga världen och bedriver verksamheten delvis virtuellt, men har vår bas i Karlstad i Värmland.

VARFÖR VÄRMLAND

Vi får ofta frågan varför vi valt att etablera oss i Värmland. Svaret är enkelt – här finns alla förutsättningar att utveckla affärer inom området bioekonomi. Med en stark global pappers- och massaindustri, ett världsledande kluster inom skogsbaserad bioekonomi och ett stort antal testbäddar i världsklass.

VÅR PROCESS
Tryckfas

Alla företag med idéer inom området bioekonomi är välkomna att ta kontakt med oss. I den här fasen bokar vi in ett första möte där företaget/ idén och teamet bakom presenteras. Vi ger även en presentation av vad Sting Bioeconomy erbjuder och hur vi arbetar. Om det känns bra för samtliga parter bestämmer vi oss för att gå in i nästa fas. De företag och idéer som inte ger sig in i fas två kan få tips om vart de istället kan vända sig för att få stöd i sin affärsutveckling.

Analysfas

I den här fasen tittar vi närmare på marknad, teknik och team. Vi behov kopplas även någon av våra konsulter in, här handlar det mycket om vad som behövs för just ditt/ert företag. Fasen löper över max 100 dagar, något som så klart anpassas efter vart ditt/ert företag står i dag. Det är också här vi blickar mot vilken väg ni väljer att satsa på i nästa fas.

Expansionsfas

När teknik, marknad och team har passerat analysfasen är det dags att fokusera på tillväxt. Det gör vi under 12 månader. Här börjar arbetet mot den inriktning ni valt i analysfasen; Att köra det som ett startup, att gå samman med en industriell partner eller att jobba mot att sälja bolaget eller licensiera ut till exempel tekniken till ett redan befintligt bolag. Under den här tiden har ni tillgång till utsedd facilitator upp till fyra timmar per vecka. Vad dessa 12 månader ska innehålla är helt upp till det mål som vi tillsammans satt för ert bolag. Vi hjälper er nå dit.

VANLIGA FRÅGOR

Företag med stor tillväxtpotential inom området bioekonomi.

Vi träffar regelbundet nya företag och ansökningar sker löpande.

 • Stöd i affärsutveckling.
 • Stöd i att hitta rätt finansiering.
 • Stöd i etablering på en internationell marknad.
 • Tillgång till en facilitator upp till 4 timmar per vecka.
 • Tillgång till Sting Bioeconomys nätverk av industriella- och finansiella partners.
 • Möjlighet att knyta kontakter med andra företag som Sting Bioeconomy arbetar med.

Vi vill skapa möjlighet för fler bolag i liknande situationer att ta del av våra tjänster. Därför tar vi en Pay-it-forward-avgift där vi får en option att teckna aktier i bolaget motsvarande 3%.

Vår analysfas löper över tre månader. Vår expansionsfas löper över 12 månader.

LÅT OSS INSPIRERAS AV ANDRAS FRAMGÅNG INOM ALLA BRANSCHER - DET GÖR OAK & PINE
VÅRA PARTNERS