A-match fick ägget att koka

Proffsigt, hög kvalitet och riktigt härlig stämning, det vara några av kommentarerna efter att första upplagan av investerareventet A-match arrangerats.

– Att presentera väl förberedda företag är en framgångsfaktor, extra kul att vi på Sting Bioeconomy arbetar med hälften av bolagen som stod på scenen, säger Victor Isaksen.

I går var det dags för första upplagan av det nya investerareventet A-match, eventet som förenar potential med kapital. Eventet arrangeras av Almi, Sting Bioeconomy, Almi Invest, Nordea och Karlstads universitet. Närmare 100 personer hade samlats i lokalen ”Ägget” på Karlstads universitet.

Med tio grymma bolag på scenen och 60 investerare i publiken bjöd dagen på både grymma pitchar, nya möten och riktigt go stämning.

Fem av tio från Sting Bioeconomy

Genom en urvalsprocess som bestod av både presentation framför kameran och juryutlåtanden fick till sist tio bolag det glädjande beskedet att de fått en plats på eventet.

– Från början fanns det bara åtta platser, men eftersom kvaliteten var så hög valde vi att höja till tio, säger Anna Lundberg Lundmark, vd för Almi Företagspartner i Värmland.

Sting Bioeconomy arbetar redan med hälften av bolagen som stod på scenen, ett gott kvitto på att de håller hög kvalitet.

– Det var många kvalificerade sökande för en plats som pitchande bolag på A-match och riktigt kul att se så många av bolagen som vi jobbar med på scenen, säger Victor Isaksen.

Drillades hårt innan

För att skapa goda förutsättningar för de pitchande bolagen hade bolagen under fyra veckor vässat sina presentationer tillsammans med en utsedd pitchcoach. Allt för att göra de sju minuter på scenen så bra som möjligt. Och coachingen tycks varit en framgångsfaktor, inte bara för bolagen utan även för investerarna.

– Att ge bolagen bästa förutsättningar att lyckas är en del av vårt koncept. Att visa upp de väl förberedda bolag som är redo för investeringar ökar viljan att investera och gör att investerarna förhoppningsvis kommer tillbaka nästa gång – den 19 november, säger Victor Isaksen, Sting Bioeconomy.

Ett av Sting Bioeconomys bolag var Bright Day Graphene. Det stockholmsbaserade företaget har utvecklat en unik process för att producera stora volymer grafen från biomassa. Bio-grafenet närmar sig den fantastiska konduktiviteten hos CVD-grafen, men i en bulkprodukt.

– Fantastiskt event och det är faktiskt det bästa vi har deltagit vid. Klart värt resan från Stockholm, vi har fått så många nya kontakter och det har varit väldigt roligt. Förberedelsedelarna inför gjorde att allt kändes genomarbetat, sen fick vi bra kontakt med investerarna. Vi gillade upplägget där vi inledde med sju minuters pitchar för att väcka nyfikenheten och hur vi efteråt fick möjligheten att mötas i ett arrangerat mingel, säger Malin Alpsten, Bright Day Graphene

Röda tråden var hållbarhet

A-match är ett event som välkomnar riktigt bra företag från olika branscher. Men det fanns ändå något som publiken tyckte genomsyrade nästa alla tio bolagen – hållbarbet.

Nu ser vi fram emot att följa upp hur många av bolagen som lyckats plocka in rätt kapital via A-match.

SENASTE NYHETER
Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform

Nyhet
Sting Bioeconomy Summit

Den 26:a oktober 2023 ägde Sting Bioeconomy Summit rum på Värmlands Museum i Karlstad. Se videon från eventet.