DIRI redo att skala upp efter lyckad lansering

Företag inom industrin och byggbranschen kämpar med att nå ut med rätt säkerhetsinformation till sina medarbetare. Det digitala verktyget DIRI är lösningen. Nu kan bolaget bakom – Diri Safety Solutions – fira en lyckad lansering.

– Vi har fått ett oerhört positivt mottagande, säger Melinda Persson, grundare & VD.

Med hjälp av appen DIRI kan personer som jobbar i en riskmiljö få säkerhetsinformation om risken du väljer. Allt från förhållningssätt, utrustning, olyckshantering till lagar och regler. Den främsta målgruppen är små och medelstora företag som saknar en egen HMS-avdelning. Men under utvecklings- och lanseringsperioden har det visat sig att intresset sträcker sig mycket längre än så.

Nu sker en utvecklingsperiod tillsammans med ett antal utvalda företag, därefter börjar en bredare lansering av DIRI närma sig.

– Nu kommer vi att fortsätta utveckla den digitala plattformen tillsammans med våra första kunder för att kunna släppa den fullt ut i slutet av året, säger Melinda Persson och fortsätter:

– Som vår applikation är utformad nu riktar den sig främst till underentreprenörer inom industrin, alltså personer med en föränderlig vardag. Samtidigt ser vi ett stort intresse från fasta arbetsplatser och från byggföretag som har en helt annan approach till säkerhet. Intresset har verkligen spridit sig till fler fronter än vad vi planerat för, det känns coolt.

Utvecklingen av konceptet har genomförts med mottot att ”skynda långsamt”. Det har visat sig vara helt rätt väg att gå.

– Nu när vi har lanserat är jag väldigt tacksam över det. Den processen gjorde att vi kunde komma väldigt nära vad användarna faktiskt vill ha. Användarvänlighet är alltid en utmaning, så det har varit väldigt intressant att få inspel från våra pilotkunder, säger Melinda.

Tankarna till DIRI föddes när Melinda Persson själv jobbade inom industrier där hon utsattes för risker. Därifrån hela vägen till ett otroligt mottagande och positiva resultat. Hon lyfter fram att flera företag har spelat en stor roll i pilotfasen, men att Somas har varit en nyckelpartner.

– För ett drygt år sedan fick de en mindre anmärkning i sin ISO-revision för arbetsmiljö. Därför var de måna om att vi skulle kunna leverera inom ett år, inför en ny revision. En vecka före vårt releaseparty fick vi reda på att de fick omnämnande som ”best practice” vid den nya revisionen. Ett väldigt fint kvitto och ett bevis för att DIRI kan vara ett viktigt komplement vid ISO-certifieringar, säger Melinda och fortsätter:

– Även på medarbetarnivå har responsen varit väldigt positiv.

Med en stor och viktig milstolpe uppnådd laddar Diri Safety Solutions för nästa steg med målet att skala upp och få fäste på marknaden.

– Nu är vi i ett skede där vi tar in mer kapital. Tajmingen känns bra nu när vi precis visat att vår produkt håller – både sett till feedback och faktiska resultat.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan