Melker of Sweden stärker sin position i Nordamerika

Efter en lyckad uppstart i USA har Melker of Sweden under sommaren jobbat hårt för att etablera sig även på den kanadensiska östkusten. Redan nu finns fyra strategiskt utvalda återförsäljare på plats.

Det har varit en väldigt lyckad uppstart i Kanada, vi ser verkligen fram emot resan som vi precis har påbörjat, säger Pelle Stafshede, CEO & Creative Director, Melker of Sweden.

Efter en intensiv resa i Kanada under juni har Melker of Sweden redan nu börjat leverera sina innovativa kajaker till de nya återförsäljarna;

  • Boutique Pagaie Quebec, Quebec City.
  • Boutique Kayak Junky, Montreal.
  • Frontenac Outfitters, Kingston.
  • The Complete Paddler, Toronto.

Det var kärlek vid första ögonkastet från alla i personalen när vi fick hem kajakerna från Melker till vår butik. Inte minst för känslan i kajaken när man paddlar, men också för utseendet som verkligen sticker ut. Att det dessutom finns ett stort hållbarhetsfokus i produktionen är något som vi verkligen kan ställa oss bakom, säger Kelly McDowell, vd, the Complete Paddler.

Vi har några av världens bästa varumärken hos oss på Frontenac Outfitters, när vi kom i kontakt med Melker of Sweden och fick inblick i vad de representerar så kände vi direkt att det här skulle bli ett bra partnerskap. Melker har förflyttat gränserna för hållbarhet i branschen och använder material som andra inte ens blickat mot. Kajaktillverkning har stått ganska still när det gäller ny design och nya materialval så därför så känns Melkers inställning uppfriskande. Det ska bli väldigt kul att visa upp produkterna för våra kunder, säger Zack Fiddis, vd och ägare av Frontenac Outfitters.

Melker of Sweden har som sagt redan lyckade satsningar i Nordamerika och fler är på gång. Under hösten är planen att träffa partners och potentiella återförsäljare på västkusten i både USA och Kanada.

Målsättningen är att skapa långsiktiga relationer med fler som delar våra värderingar och som stöttar vår mission att få fler människor att vistas utomhus – och att de upplevelserna ska bli så bra som möjligt på ett vackert och hållbart sätt, säger Pelle Stafshede.

Lanseringen av Melker of Swedens kajaker i Nordamerika har skapat rejält med uppmärksamhet och strålande recensioner. Den inflytelserika Ken Whiting (PaddleTV) har testat både Rödlöga och Ulvön. Kolla på hans videorecensioner här:

https://www.melkerofsweden.se/blogs/news/the-paddletv-review-of-melker-rodloga-is-finally-here

https://www.melkerofsweden.se/blogs/news/melker-ulvon-tested-by-ken-whiting

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan