Milstolpe när Wood Tube tar klivet till bygghandeln

Nu har Wood Tubes pappreglar nått till bygghandelns hyllor. Ett viktigt steg för att etablera ett mer klimatsmart alternativ att bygga på.

– Det är jätteviktigt för oss att få ut produkten i handeln, vi märker av att många byggare är nyfikna och sugna på att provbygga, säger Tobias Söderbom Olsson.

När Wood Tube nu finns ute i handeln är det främst till butiker som riktar sig till proffskunder, alltså snickare och byggföretag. Samtidigt finns pappreglarna ändå tillgängliga för nyfikna privatpersoner. I dagsläget finns Wood Tube hos Beijer, Nordströmsgruppen och Optimera.

Tobias Söderbom Olsson

– Det är en häftig känsla att se våra produkter ute i butikerna, det blir som ett kvitto att det är på riktigt. Vi vill att alla byggare ska känna till vår produkt, det här är ett viktigt steg på vägen, säger Tobias Söderbom Olsson.

Dialogen med bygghandeln har pågått under flera år, men det är sedan den egna produktionen i Säffle kunde startas upp som det kunde bli verklighet.

– Innan dess hade vi en begränsad kapacitet, nu har vi betydligt större möjligheter och det är en förutsättning för att kunna ta plats på hyllorna i handeln. Vi har redan besökt många butiker och det är viktigt för oss att träffa dem och utbilda deras säljare kring hur produkten ska användas så att de i sin tur kan svara på byggarnas frågor, säger Tobias Söderbom Olsson.

Att det finns möjligheter och vilja att använda Wood Tubes pappreglar i större skala finns det dessutom bevis för. ED Bygg Sverige har uppfört 106 lägenheter åt Linköpings största bostadsbolag, Stångåstaden. Målet med det projektet är att nå certifieringen miljöbyggnad guld och Wood Tubes pappreglar är en viktig del i byggets mål med så låga CO2-utsläpp som möjligt. Tobias Söderbom Olsson har självklart varit på plats i Linköping under arbetet.

– Det är många lägenheter, så det är häftigt att se. Vår produkt bidrar till att sänka utsläppen i hela projektet, men det är också roligt att höra att både byggare och snickare tycker om att arbeta med materialet, det är väldigt glädjande. Pappreglarna är lätta att bära och hantera, och man skär sig inte på pappreglarna. Att vi kan bidra till en bättre arbetsmiljö är viktigt för oss, säger han.

SENASTE NYHETER
Karlstads Universitet
Cirkulär bioekonomi är ett innovationsekosystem 

Vid konferensen BioEco Valley Summit, som arrangerades av Karlstad universitet, Pro2BE, i samverkan med PaperProvince, Region Värmland och Sting BioEconomy, träffades forskare och näringsliv för