Seger för MeCovers i Shift-finalen

Det blev en fullträff för MeCovers under Shift-finalen i Stockholm – efter en lyckad pitch till kammade bolaget hem en miljoninvestering.

Tio företag hade tagit sig till finalen av Shift. MeCovers säkrade 1 miljon kronor i investering efter att ha övertygat juryn, bestående av investerare, att just deras affärsidé var den vassaste.

Och det var en chockad och lycklig Giselle Esse Olsson, en av MeCovers grundare, som fick kliva upp på scenen och ta emot priset.

”Det här är svårt att ta in, vi fattade inte vad som hände. Det är helt fantastiskt, jag har faktiskt inga ord. Nu kan vi börja jobba på riktigt och få ut kjolarna till regionerna och sälja vår produkt”, sa hon från scenen enligt Breakit.

“Vi ska öka försäljningen och ta det land för land. Utmaningen just nu är att helt enkelt visa för sjukvården vilka starka effekter det här kan få och inte bara se till det rent kliniska. Med vår tjänst kommer ännu fler att våga söka sig till vården.”

Pär Svensson, en av investerarna i juryn, hyllade MeCovers affärsidé.

“En viktig och bra idé som verkligen kan lyfta, men också en idé som har kommit tillräckligt långt för oss nu när vi ska bedöma investeringen. Jag har ju aldrig suttit i en gynstol, men det är ändå lätt att förstå att det är en situation som man skulle kunna känna sig obekväm i. Vi skulle gärna sälja det på Apotea!”, sa Pär Svärdson.

Övriga investerare i juryn var; Anders Jacobson, Tommy Jacobson, Mikael Wintzell, Jennie Sinclair, Per Josefsson, Susana Meza Graham och Joo Sundström.

Bakom det Karlstadsbaseraade startup-företaget MeCovers står förutom Giselle Esse Olsson även Karin Vangstad och Helena Levin. De har tagit fram en innovativ undersökningskjol som möjliggör att integriteten kan upprätthållas vid gynekologiska undersökningar.

MeCovers har haft ett samarbete med Sting Bioeconomy sedan 2019.

Sting Bioeconomy stöttar affärer och idéer som utgår från hållbarhet och som främjar användandet av förnybara resurser. Bioekonomi helt enkelt.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan