Succé för Happie Camps andra sommar

I år var hemesterns år och några som märkte det extra tydligt var Sting Bioeconomys inkubatorbolag Happie Camp. ”Trots reserestriktionerna i början av sommaren har vi haft nästan 300 bokade nätter från slutet av juni till slutet av augusti” säger grundaren Staffan Svantesson.

Happie Camp erbjuder möjligheten att enkelt uppleva naturen på ett bekvämt sätt genom lyxiga kanvastält placerade på noga utvalda, vackra och avskilda platser i Värmland.

Efter en succépremiär förra sommaren var förväntningarna höga inför årets säsong, med dubbelt så många tält och fokus på merförsäljning i form av städning, lakan, handdukar, fästingspray och den populära matkassen. Gästerna har också haft möjlighet att hyra kajaker från Sting Bioeconomys inkubatorbolag Melker of Sweden. Men coronapandemins reserestriktioner gjorde sommaren svårstartad och det var först i slutet av juni bokningarna började trilla in. Trots det har de nästan haft 300 bokade nätter sammanlagt. Grundare Staffan Svantesson är nöjd, trots den oroliga starten.

– Vi har lyckats öka snittintäkten per natt med 107 %, tack vare att vi jobbat mycket med tilläggstjänster. Snittintäkten per merförsäljning har varit 659 kronor per bokning.

I år har de även satsat mycket på erkända fotografer och influencers, för att sätta ett koncept och skapa content inför nästa säsong. Däribland Roger Borgelid som fotat mycket för National Geographic, samt influenserna Mira och Thilda – ambassadörer för Canon. En satsning som skapat ett högt engagemang i Happie Camps sociala kanaler.

– Efter denna säsongens fokus på fotografer känner vi att vi har koll på konceptet så nu laddar vi om för en riktig lansering inför nästa säsong.

På bild: Happie Camp i Hagfors.

Och gästerna? De har varit väldigt nöjda. Enligt Staffan har bolaget en kundnöjdhet på 9,76 av 10. Och detta oavsett vilket väder det har varit.

– En oväntad men väldigt rolig insikt vi fått efter årets säsong är att det inte verkar ha spelat någon roll för gästerna om det har varit dåligt väder. Det har snarare varit nästan tvärtom. De som bott på Happie Camp när det varit dåligt väder är nästan ännu nöjdare.

Staffan tror det beror på att deras gäster oftast är människor från storstäder som knappt varit ute i naturen i dåligt väder förut, något som faktiskt är en härlig upplevelse enligt honom. I juli var det hela 75 procent beläggning trots det dåliga vädret och trots om- och avbokningsskydd.

Vad hoppas du på inför nästa sommar?

– Vi har letat nya platser på befintliga områden men tittar även efter en ny kommun i Värmland, det finns några bra kandidater.

Nästa år hoppas han på att kunna erbjuda 20-25 tält och planen är att börja med franchise på en anläggning i Värmland. Långsiktigt hoppas de kunna franchisa även utanför länet. Målet är att ha 50 tält i Värmland till år 2022.

– Jag känner mig mycket hoppfull inför framtiden. Vi har jobbat med att sätta ihop ett bra team, vi är ett bra gäng som är väldigt taggade. Vi har träffat rätt i produkt och koncept. Den stora utmaningen när vi ska expandera är att få driften att fungera på ett bra sätt och tillhandahålla infrastrukturen och servicen ut i skogen. Det är därför viktigt att vi började med Happie Camp i liten skala för att se att det fungerar. Och det gör det ju!

SENASTE NYHETER
Nyhet
Dags att ansöka till vårens A-match!

Söker du kapital för att växa? Nu är det återigen dags för investerareventet A-match. Den 7:e maj kommer åtta utvalda startups att få möjlighet att

Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform