Hoppfullt firande av fem framgångsrika år under Sting Bioeconomy Summit

Inspirerande startups, internationella företag och investerare fick alla möjlighet att lyfta varandra under Sting Bioeconomy Summit i Karlstad. Samtidigt firades de första fem och framgångsrika åren av Sting Bioeconomy.

Victor Isaksen, Sting Bioeconomy

– Jag är tacksam för vad vi har uppnått, sa en märkbart rörd Victor Isaksen, VD för Sting Bioeconomy, i sitt öppningstal.

En dag fylld med inspiration. Med tid att reflektera över vad som har uppnåtts och ännu mer utrymme för att känna hopp inför framtiden inom sektorn för Bioekonomi. Startup-paraden presenterade en stor bredd av spännande företag med ett gemensamt stort mål.

– Allt handlar om att rädda planeten. Då måste vi vara relevanta över hela världen, vara öppensinnade och få fäste. De startups vi stödjer måste vara skalbara och internationella. Vi kommer att nå världen från Sverige, sa Victor Isaksen.

Sånggruppen Klarelfven

Det var en imponerande presentation av möjligheterna inom sektorn för Bioekonomi när entusiastiska entreprenörer fick presentera sina idéer för industripartners, investerare och andra viktiga delar av Sting Bioeconomy-nätverket under konferensen. Idéer och innovationer med en imponerande räckvidd, men alltid med miljön i åtanke och med en relevans för en bredd av olika marknader. Totalt var 25 bolag uppe på scenen.*

Under konferensen i Karlstad fick ett av de senaste företagen som anslutit sig till Sting Bioeconomy chansen att lära känna sin nya hemstad. Kanadensiska HEJMAS Agrifibre Technologies kommer att etablera sin verksamhet i Sverige. Ett bolag baserat på sin patenterade, miljövänliga, hållbara och ekonomiska process för att producera massa av medicinsk kvalitet utan att använda skogen som råvara.

– Vi är det första företaget i världen som använder icke-träkällor för att producera massa som är kompatibel med den utrustning som finns i industrin i dag. Fram till nu måste du ändra allt om du använder icke-träkällor. Vi kan uppfylla specifikationen för trä, men med en icke-träprodukt. Det är banbrytande, sa Marek Hejduk, VD för HEJMAS.

Samtidigt använder tekniken 80 procent mindre koldioxid, 80 procent mindre vatten och ingen sulfidkloridkemi.

En kanadensisk innovation med globala möjligheter och redo att ta nästa steg i Sverige. Ett perfekt exempel på visionen hos Sting Bioeconomy.

*Deltagande bolag: Blue Ocean Closures, Bowter, Bright Day Graphene, CellOfibers, Diri Safety Solutions, Ecopals IP, Fernandi Innovation, Fibu, Happie Nation, Hejmas, Hyggligt, Lixea, MeCovers, Melker of Sweden, Nature Station, Norse BioTech, PlayD8, Reselo, Richter Life Science, Scandinavian Fibre Board, Scandinavian Forest Farming, Taigatech, Visibla, WoodTube, Zigrid

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan