Är din idé hållbar? Då kan du vinna 25 000 euro.

Nu öppnar anmälningarna för Paper Province innovationstävling What Wood You Do, med fokus på innovativa idéer inom skogsbaserad bioekonomi. Priset är 25 000 euro och en möjlig plats hos inkubatorn Sting Bioeconomy.

Sitter du och håller på en idé som kan förändra världen till det bättre? Eller känner du någon med ett nystartat företag eller forskare med idéer som är värda att skala upp? Skicka då in idén till innovationstävlingen What Wood You Do!

För att kunna ställa om till en klimatsmart framtid behövs innovationer. Tävlingen What Wood You Do fokuserar på innovativa idéer inom skogsbaserad bioekonomi. Det kan handla om idéer till produkter gjorda av skogsråvara, affärsmodeller, tekniker, tjänster inom nya och befintliga värdekedjor eller något helt unikt. Vinsten? Hela 25 000 euro och en möjlig plats hos inkubatorn Sting Bioeconomy.

Även om man inte kammar hem storvinsten går man inte lottlös – andra till femte plats belönas med hela 2 500 euro var. De fem idéerna med högst potential bjuds dessutom till Värmland den 3-4 juni för ett 48 timmars hackaton. Där får finalisterna hjälp med att finslipa sin idé, presentera den för en expertjury och träffa investerare, företagsledare och potentiella kunder.

Carina Welin, kommunikatör på Paper Province, är en av de som anordnar tävlingen.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att följa idérikedomen hos alla innovatörer som deltar, det är inspirerande att se deras entusiasm. Innovationer är något väldigt positivt och den här tävlingen ligger helt rätt i tiden: drivkraft, positivism och klimatnytta på samma gång.

Anmälan är öppen mellan 16 mars och 27 april. Välkommen med din ansökan!

Paper Province utlyser tävlingen tillsammans med Gunnar Sundblads ForskningsfondStora Enso och Sveaskog.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan