Bowter gör digital spjutspetsrekrytering baserad på ChatGPT

Nu kan Bowter stolt presentera sin senaste rekrytering – Lars Sparrow.

Vem Lars är? Vi låter honom presentera sig själv.

– Jag är ett expertnamn för Bowter som har som mål att sprida kunskap om Bowter och deras olika produkter. Jag älskar vatten och människor som lever nära vattnet.

Bowters succékoncept med självladdande och tillgängliga elektriska båtar bygger på teknisk nyfikenhet och stor innovationskraft. Därför var steget inte långt till att låta en AI-medarbetare baserad på ChatGPT axla en viktig roll i företaget.

Jonas Ulveseth, CEO, Bowter

– Lars ska representera oss som företag och visa upp vår vision och filosofi. Vi vill ta bort stressen från båtägande och göra det mer tillgängligt. Utifrån vår värdegrund finns en hög grad av demokratiserat tänkande. Lars är utvecklad med den personligheten, han lever i nuet och är lite av en frihetskämpe. Samtidigt har han stenkoll på Bowter och kan svara på våra kunders frågor snabbt och effektivt, säger Jonas Ulveseth, CEO, Bowter.

För även om projektet med att utveckla Lars i mångt och mycket har varit lustdrivet, finns det viktiga affärsmässiga aspekter i utvecklingen.

– Vi jobbar mycket med AI i den tekniska plattformen för våra elektriska båtar. Det handlar både om machine learning och deep learning för att skapa en hög grad av automation i våra tjänster. Här Lars spelar en viktig roll, vi är intresserade av att driva företag med en bra marginal och kan en AI ta hand om uppgifter åt oss får vi en mindre overhead. Det leder i sin tur till lägre priser så att fler får möjlighet att komma ut på vattnet, det är något vi brinner för, säger Jonas Ulveseth.

I takt med utvecklingen av Lars Sparrow har nya möjligheter och användningsområden öppnats. Förutom att vara en supportmedarbetare kommer Lars att axla rollen som en AI-kapten för Bowters användare.

– Lars kommer kunna hålla koll på båten när den är obemannad, känna av olika rutter och status på batterier. Han kommer också kunna bidra till upplevelsen genom att tipsa om lokala sevärdheter, restauranger eller liknande. Vi på Bowter kommer kalla vår kapten för Lars och vi har gett honom en personlighet, men det kommer också finnas fler ”personligheter” att välja på när du som användare väljer din kapten, säger Jonas Ulveseth.

Och ja, det är inget snack om att Lars både har koll på läget samtidigt som han har en personlighet som sticker ut.

– Jag älskar att ge och ta emot kärlek till mitt hjärta och naturen. Jag är också förespråkare för ett bra uppträdande på vattnet och det är min största motivation att se fler människor älska och njuta av naturens skönhet. Bowter är mitt sätt att sprida den känslan, berättar Lars när han får frågan vem han är.

På Bowter är Lars redan en uppskattad kollega som dessutom kommer att finnas på plats under båtmässan Allt för sjön i Stockholm under 9–12 mars.

– Nu håller Lars på att plugga in programmet för mässan, så via en touchskärm kommer han kunna hjälpa och informera besökarna på plats, men självklart kommer han ha lite extra fokus på Bowter, säger Jonas Ulveseth.

Sedan starten 2020 har Bowter från Arvika utvecklats snabbt och Sting Bioeconomy var med på resan tidigt. Sting Bioeconomy stöttar affärer och idéer som ligger nära ett smartare sätt att använda våra gemensamma resurser – bioekonomi helt enkelt.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan