Bowter satsar på båtpool för sina elbåtar

Nu lanserar Bowter sin nästa stora satsning – Bowter Flow. En båtpool som ökar tillgängligheten ytterligare och ger dig fri tillgång till en elbåt.

– En tjänst som främst riktar sig till fastboende i städer där Bowter finns, snarare än turister, säger Jonas Ulveseth, CEO & Co-founder, Bowter.

Genom Bowters helt automatiserade lösning kan vem som helst få tillgång till en elbåt som alltid är fulladdad. Nu utvecklas konceptet ytterligare för de som vill röra sig på sjön mer regelbundet.

– Vi kommer givetvis ha kvar möjligheten att hyra båten timme för timme, men det kommer också bli möjligt att ha friare tillgång till en båt. Med ett abonnemang på Bowter Flow har du alltid två bokningsbara slots, en som du kan boka inom de närmsta 48 timmarna och en som du kan boka från 48 timmar och framåt. När du är klar med din tur har du möjlighet att göra en ny bokning igen, förklarar Jonas Ulveseth konceptet.

Nu när den svenska båtsäsongen är i gång på allvar kommer Bowter Flow finnas tillgängligt i Karlstad, Arvika och Sigtuna.

– Det är fler städer på gång och det kommer att rulla ut löpande, säger Jonas.

– Vi tror att det här appellerar mer till de som är fastboende och bor nära vatten snarare än turister. Dessutom ger det en större förutsägbarhet till de som hyr ut båtarna, många kommer att välja att sätta av en båt bara för Bowter Flow.

Ytterligare en nyhet inför sommarsäsongen 2023 är att Bowter satsar på att ta in äldre båtar för att rusta upp och konvertera till elbåtar.

– Vi har ett system och ett upplägg som fungerar, så det känns spännande att återbruka äldre båtar och elektrifiera dem. Skänker man en äldre båt till oss så bjuder vi på abonnemang till Bowter Flow. Nu är vi supertaggade för båtsäsongen, intresset är stort och vi fortsätter att anställa folk löpande.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan