Dags att söka Sting Test Drive

26 januari är sista dagen att ansöka om en plats vid vårens Sting Test Drive. Programmet är nästa steg för dig som har ett tidigt Deeptech-startup och vill bygga ett bolag som adresserar viktiga samhällsproblem med avancerad, banbrytande teknik.

Sting Test Drive Deeptech är ett praktiskt träningsprogram som hjälper dig att hitta den optimala affärsmodellen och de verktyg du behöver för att bygga ett framgångsrikt företag. Med ”deeptech startups” menas startups vars affärsidéer adresserar viktiga samhällsproblem med nya och svårkopierade tekniska lösningar. Det kan handla om bioteknik, nya material, artificiell intelligens, ”blockkedjor”, energiteknik, robotik, AR och VR, för att nämna några exempel. Idén ska vara applicerbar i en internationell marknad och vara globalt skalbar.

Sista ansökningsdag: 26 januari 2020
Datum för workshops: 6/2, 20/2, 5/3, 19/3 och 2/4
Tid: kl 17:00-21:00
Plats: Första tillfället: Sting @ A house, Östermalmsgatan 26A.
De andra tillfällena: KTH (adressen meddelas senare)

Läs mer på Stings hemsida.

Vem kan ansöka?

Programmet välkomnar personer med idéer inom alla branscher och vänder sig till dig som har en egen innovativ affärsidé/startup med stor internationell tillväxtpotential och bygger på en banbrytande teknisk lösning. Skalbarhet är också ett viktigt kriterium. Teamet ska gärna bestå av två-tre personer, både män och kvinnor. 10-12 bolag/projekt antas till varje program.

>>> Ansök här

Om programmet

Sting Test Drive är baserat på Lean Canvas, en strategisk mall för utveckling av affärsmodeller. Det är ett populärt verktyg som används av entreprenörer världen över.

I programmet varvas teori med praktik där erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper dig framåt. I den här versionen av Test Drive kommer man att lägga särskild tonvikt på de utmaningar som forskningsbaserade och andra deeptech-baserade startups typiskt ställs inför.

Programmet består av fem workshoppar på kvällstid. Mellan träffarna ges uppgifter och viss individuell coachning från Stings erfarna affärscoacher. Vid det sista tillfället presenterar alla team sina företag och ”Bästa pitch” utses.

Workshopparnas innehåll

Programmet fokuserar på affärskritiska områden: affärsmodeller, försäljningsstrategier, inträdesbarriärer, internationalisering, finansieringsalternativ, ledarskap etc.

WS 1: Startup challenges
– Lean Canvas
– Startup challenges
– Customer segment
– Customer meeting

WS 2: The crying customer
– The crying customer
– Sales
– Value proposition
– Minimum viable product (MVP)

WS 3: Making business out of breakthroughs
– Barriers to entry
– Two careers in parallel
– Success stories
– Management of expectations

WS 4: Financing
– Specific challenges for deeptech startups
– Budget
– Lean in practice
– Team

WS 5: Final
– Pitch finalKostnadsfritt

Programmet är kostnadsfritt. Du bidrar med din egen tid samt ett brinnande engagemang.

Sekretess

Vid första kurstillfället skriver samtliga deltagare och arrangörer under ett sekretessavtal. Ingen information om affärsidé, teknik eller deltagares namn kommer att spridas utanför programmet utan ditt medgivande.

Ansökan

Ansök senast 26 januari 2020 – klicka här

SENASTE NYHETER
Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform

Nyhet
Sting Bioeconomy Summit

Den 26:a oktober 2023 ägde Sting Bioeconomy Summit rum på Värmlands Museum i Karlstad. Se videon från eventet.