Den blå kjolen är lanserad

Ökad integritet, bekvämare vårduppleveler och färre uteblivna besök hos gynekologen, det är några av de effekter som start-up företaget MeCovers vill uppnå med sin produkt. Och i dagarna arrangerades den officiella lanseringen som nu satt den blå kjolen på marknaden.

Förra veckan bjöd MeCovers in till pressträff och den officiella lanseringen av den blå kjolen. I samband med träffen passade bolaget även på att delge besökarna resultatet av den Sifo-undersökning som genomförts under oktober månad i år. Siffrorna visar bland annat att drygt 60 procent av de tillfrågade kvinnorna uppgett att de känner sig obekväma vid ett gynekologiskt besök, och så många som 72 procent är positiva till en lösning för att kunna skyla sig på underkroppen vid undersökningstillfället. En statistik som gör det ännu mer tydligt – att MeCovers verkligen behövs.

En Sifo-undersökning visar ett stort behov av MeCovers lösning.

– Mottagandet av vår produkt har varit väldigt positivt, både från användare, vårdgivare och andra distributörer, säger MeCovers vd Karin Vangstad.

Flera regioner vill testa
Det finns redan ett intresse för att testa produkten, bland annat inom flera regioner.

Produkten har till exempel redan levererats till Region Värmlands kvinnoklinik och nyligen blev det klart att Region Skåne vill testa den blå kjolen i delar av sin verksamhet.

– Region Skåne är en av de regioner som vi nyligen inlett ett samarbete med. Där ska vi tillsammans med forskare sätta upp ett test riktat till ungdomsmottagningar i länet. Det är ett arbete som kräver mycket planering och det är många praktiska delar som ska på plats.

Även Västra Götalandsregionen har uttryckt intresse för att testa MeCovers.

– Det är nästan lite överväldigande när så många vill testa vår produkt i sina verksamheter. Men för oss är det viktigt att kunna genomföra samarbeten och tester på ett bra sätt, därför kommer vi inte ta oss an fler än vi kan hantera.

Hittat nya målgrupper
Att delta vid olika mässor och event kan vara ett bra sätt att marknadsföra en ny produkt, men det kan också innebära fler värdefulla möten. Under hösten har MeCovers deltagit vid event både i Sverige och utomlands.

– Vi har till exempel varit med vid Hjälpmedelsmässan där vi kom i kontakt med en, för oss, ny målgrupp. Omsorgssidan uttryckte ett stort intresse för vår produkt. Det var också där vi träffade en ny potentiell samarbetspartner, ett bolag som tillhandahåller ett annat hjälpmedel och som i dag är verksamma i 25 länder. De här nya kontakterna har gjort att vi börjat se ännu fler målgrupper för MeCovers, för det är verkligen en integritetsprodukt!

Nu väntar fortsatt arbete med marknadslanseringen, parallellt med sökandet efter nya strategiska samarbetspartners och att fortsätta arbetet med att utveckla en så hållbar och klimatvänlig produkt som möjligt.

Klicka här för att läsa mer om MeCovers

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan