Den blå kjolen – nu hos UNICEF!

Att den blå kjolen kan vara med och göra skillnad råder det inga tvivel om. Nu finns den inte bara som hjälpmedel hos flera av våra svenska vårdmottagningar – den finns även i UNICEFs upphandlingskatalog!

När företaget MeCovers startade för cirka ett och ett halvt år sedan hade de en tydlig mission, att göra skillnad. Med den blå kjolen skapar de redan ökad integritet och trygghet för patienter runtom i Sverige. Men världen är stor. Inträdet i UNICEFs upphandlingskatalog kan vara ett steg närmare att få ut den blå kjolen även utanför Sveriges gränser och få den att göra skillnad för fler.

– Från FN/UNICEF kommer det ständigt nya upphandlingar från hela världen av diverse produkter. Än så länge har det inte varit någon upphandling som passat oss. Men vi känner oss hoppfulla att UNICEF som organisation ska köpa in ett centrallager av vår produkt, något som skulle göra den ännu mer tillgänglig för de som verkligen behöver den. Och det hade självklart varit ett stort steg även för MeCovers, säger Karin Vangstad, vd för MeCovers.

Om MeCovers:
Gynkjolen AB är ett företag som bygger på en mönsterskyddad innovation – MeCovers – som adderar integritet för patienter vid gynekologiska undersökningar. I världen över görs ca 1,8 miljarder undersökningar av detta slag varje år och MeCovers är nu redo att säljas på den globala marknaden. De har även ett stort fokus på hållbarhet och arbetar för att ta fram en produkt som lämnar ett så litet miljöavtryck som möjligt.

Läs mer om MeCovers här.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan