Ecopals innovativa Greenwood närmar sig marknaden

En lättare och starkare produkt med mindre förbrukade resurser. En krånglig ekvation som Ecopals har en innovativ lösning på. Nu hoppas bolaget på att ta sin miljövänliga och biologiskt nedbrytbara Greenwood™ till marknaden med sikte på möbelindustrin.
– Målet är att inom sex månader ha ett pilotprojekt där det byggs skivor till möbler i skarpt läge med vår produkt, säger Theodor Håkansson, vd för Ecopals.

En Greenwood™-skiva och reglar från Sting Bioeconomy-kompisen Woodtube. Mer än så behövs väl inte för att fixa ett soffbord? Den tanken slog Theodor Håkansson. Sagt och gjort. Han tog saken i egna händer – och som han själv uttrycker det:

– Från skog till bord, bokstavligt talat.

Nu står bordet stadigt och stabilt och är fullt användbart, men skulle kunna åka rakt ner i pappersåtervinningen i sin helhet. Ecopals greenwood-skiva är tillverkad i biologiskt nedbrytbara material, helt utan kemiska processer, tillsatser eller utsläpp.

Produkten med sina innovativa koppar är dessutom fyra gånger så stark som motsvarande material – honeycomb – som används flitigt i möbelindustrin. Greenwood™ kan dessutom i många fall ersätta solida spånskivor, inte minst eftersom det krävs 60 procent mindre material.

Sedan Theodor Håkansson tillträdde som vd vid årsskiftet har fokus legat på att ta steg för att kommersialisera Greenwood™ för att komma ut på marknaden.

– Jag har fokuserat mycket på att göra en bred och grundlig marknadsundersökning för att kartlägga vad marknaden vill ha utifrån vad vi kan erbjuda. Vi har pratat med potentiella kunder där vi i det här skedet främst strävar efter att få till ett skarpt pilotprojekt där vi kan optimera Greenwood™ utifrån vad de vill ha, säger Håkansson.

– I Sverige har vi få tillverkare som gör skivmaterial, framför allt som är riktat mot möbelbranschen. Med vår produkt skulle hela värdekedjan i Sverige kunna optimeras – med svenska tillverkare och svensk skog. Nu har vi tillverkning av Greenwood™ av Rottneros Packaging och vi vill gärna utveckla det samarbetet med en produktionslinje av själv koppen som sedan kan säljas direkt till fabrikerna – både i Sverige och andra delar av världen där det finns större produktionsvolymer av skivor till möbler, fortsätter han.

I närtid väntar en spännande utmaning för Ecopals där bolaget kommer att pitcha under A-match den 7 november.

– En väldigt bra möjlighet för oss att synas och hitta nytt kapital, då med fokus på ”smart kapital” så att vi kan tillföra kompetens och närverk till bolaget, säger Theodor Håkansson.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan