Erik vill berätta historier

Erik Öhrner är hobbymusikern, animationsfilmskaparen och affärsutvecklaren som drivs av nyfikenhet och berättande. Med bakgrund från bland annat journalistik, film- och tv-produktion jobbar han med affärsutveckling på Sting Bioeconomy och hjälper bolagen att vässa sin kommunikation.

– Det är bolagen som är de stora stjärnorna. Ofta så finns mycket redan på plats. Jag hjälper dem bara att se vad de har och lyfta upp vissa delar, säger Erik Öhrner om bolagen som han stöttar i Sting Bioeconomys acceleratorprogram. 

Det var en utbildning i media och kommunikation som fick Erik att ta flyttlasset från Ludvika till Karlstad under slutet av 90-talet. Sedan dess har nyfikenheten fått honom att jobba med affärsutveckling, starta olika bolag inom animerad film och har även tagit honom ut i världen. Det egna animationsbolaget Nuttery Entertainment jobbar både mot den nordamerikanska, asiatiska och europeiska marknaden. 

– Nyfikenheten driver mig. Ingenting är omöjligt. Jag har alltid tänkt att det här kommer jag klara av. Det är nog därför jag har sökt mig andra vägar än de traditionella, säger Erik.

Magnus Jansson och Erik Öhrner.

Prisvinnare i Los Angeles

Animationsbolaget Nuttery Entertainment startade han tillsammans med prisvinnande manusförfattaren och regissören Magnus Jansson. Bolaget jobbar både med varumärkesutveckling och hjälper större bolag med nya idéer och långfilmsmanus. 

Ett av de stoltare ögonblicken var när de 2010 tog fram världens första animerade videobloggare ”The Goob”. Den animerade serien vann International Academys Steamy Award för “Best Animation in a Web-Series” i Los Angeles.

– Grunden för mig är berättandet. Vi brukar säga att vi tar det värmländska berättandet ut i världen. 

Idag jobbar de som producenter och manusförfattare till en animerad tv-serie med ”Håkan-Bråkan” tillsammans med Sören Olsson och Anders Jacobsson.

Trots att kollegan Magnus jobbar deltid från Kanada funkar samarbetet alldeles utmärkt, menar Erik. Mycket tack vare att han är en kvällsmänniska.

– När eftermiddagen kommer i gång jobbar jag mot den nordamerikanska marknaden. Det är för mycket spännande som händer där så jag vill inte missa ett möte. Jag är för nyfiken.

Storytelling den röda tråden

Erik bor i Karlstad med fru och två tonåringar och älskar att resa med familjen på sin fritid.

Gemensamt för alla tidigare jobb han haft är storytelling. Han menar att oavsett om det är en långfilm eller ett bolag man jobbar med så måste innehållet brytas ner för att hitta själva kärnan.

– Vad handlar det om? Vad är det bolaget gör? När man väl brutit ner det kan man sen lyfta kärnan ännu mer. Det är till stor hjälp för affärsutveckling och när man när man ska engagera investerare och samarbetspartners.

Men det var inte bara storytelling som fick honom att vilja jobba med just Sting Bioeconomy.

– Det är fantastiskt att se all kreativitet som kommer in till Sting Bioeconomy. Bolagen vi jobbar med kan förändra världen. Det är de små bolagen som kommer göra en förändring och förbättring för vår planet. Det är helt otroligt vilka enorma energier, idéer och personer som kommer in och som man får träffa i det här jobbet. Kan jag bara hjälpa dom en gnutta så är jag överlycklig att vara med på ett hörn.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan