Fibu utsett till årets innovatör

Under Västerås näringslivsgala, Guldstänk, fick Fibu ta emot utmärkelsen årets innovatör.

Med sina lösningar strävar Fibu mot att minska plastföroreningar genom att erbjuda cirkulära produkter för bland annat skyddsmaterial till förpackningar. Materialet är förnybart, komposterbart och återvinningsbart.

– Vi är tacksamma, ödmjuka och otroligt glada för det här priset. För oss är det ett viktigt pris eftersom det både är en expertjury och en öppen röstning som ligger bakom det. Förutom den tekniska aspekten så tydliggör det att samhället är lyhörda för utmaningarna vi har med klimatförändringar och i vårt fall i synnerhet plastföroreningar. Vi är mer motiverade än någonsin att fortsätta driva vår mission att bekämpa plastförorening, säger Majid Alimadadi, vd och medgrundare av Fibu.

Juryns motivering till årets innovatör:

Årets innovatör har från dag ett jobbat fokuserat med målet i sikte. Med en brinnande drivkraft och ett starkt team är hållbarhet ledstjärnan i affärsidén. Folket har röstat och tillsammans med juryn är vi eniga om att vinnaren har en spännande resa framför sig, och vi vågar nog säga att det redan är (för)packat och klart.”

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan