Företag bakom unik fiberskiva ansluter till Sting Bioeconomy

Det norska bolaget Scandinavian Fibre Board har under lång tid utvecklat en innovativ fiberskiva – och nu söker bolaget en långsiktig producent av produkten. För att nå dit ansluter sig bolaget till Sting Bioeconomy’s Growth Program.

De unika och naturliga fiberskivorna som Scandinavian Fibre Board har utvecklat är i förhållande till sin vikt betydligt starkare än alternativen på marknaden. Och tack vare att produkten är fri från lim är koldioxidavtrycket 95 % lägre än för konventionella fiberskivor. Produkten kan användas i möbler, inredning och byggkonstruktioner och är med sina unika egenskaper redo att revolutionera branschen.

– Vi är mycket glada över att Scandinavian Fibre Board vill jobba med oss. Vi är imponerade över deras unika teknik och teamets höga kompetens. De erbjuder en ny metod för att utnyttja skogens resurser på ett smart sätt, och det inom många olika applikationsområden. Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans, säger Victor Isaksen, CEO, Sting Bioeconomy.

– Som bolag är vi redo att ta nästa steg och att nu bli en del av Sting Bioeconomy är helt rätt. Vi som driver företaget är mer utvecklare och har inte den kunskap som krävs för att bygga upp och driva en produktion. Nu jobbar vi för att få in en part som kan ta hela verksamheten till marknaden, säger Lars Atterfors, delägare Scandinavian Fibre Boards.

Fiberskivan har utvecklats under lång tid och är patenterad. Produkten tar vara på de fina egenskaperna som finns i träfiber och produktionen liknar den för tidningspapper. Det gör att många befintliga fabriker kan ta sig an produktionen.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan