Hallå där…

Erik Stenberg, som med en gedigen bakgrund från många olika branscher och med flera framgångssagor tillsammans med bland annat THQ Nordic nu kliver in i ytterligare en ny bransch – bioekonomi. Den här gången som ny styrelseledamot i Sting Bioeconomy.

Vad har du gjort tidigare?
Jag är uppvuxen i Arvika i Värmland där jag studerade fyra år på tekniskt gymnasium. Sedan började jag läsa ekonomi vid Karlstads universitet. Efter första riktiga jobbet som controller på Ericson gav jag mig in i en ny bransch, då hos företaget Pictura. Fastighetskrisen fick jag uppleva på nära håll, i rollen som ekonomichef på Förvaltnings AB Strået. Efter en tid inom fastighetsbranschen var det dags för ytterligare en ny bransch, mediabranschen, då som platschef/ vd för Scandinature. Under nästa uppdrag som vd för Skidata träffade jag Lars Wingefors. Det här var år 2000 och sedan dess har jag arbetat tillsammans med min kompanjon Lars. Det har varit en lång resa som inte bara pekat mot stjärnorna och den har lärt mig otroligt mycket. Jag har bland annat varit med och grundat nu börsnoterade Embracer AB (tidigare THQ Nordic) och har fram tills för någon månad hade jag rollen som CFO i koncernen. Nu jobbar jag som vice koncernchef i Embracer AB.

Vad drivs du av?
Jag har aldrig bytt jobb inom samma bransch, då jag uppskattar att lära mig nya saker. Dessutom tycker jag det är extra kul att arbeta i entreprenörsdrivna bolag som befinner sig på en tillväxtresa.

Vad fick dig att tacka ja till det här styrelseuppdraget? 
De senaste 20 åren har jag verkat inom spelbranschen och varit med och sett den ta verklig fart. Det finns ingenting som säger att vi inte skulle kunna göra samma sak inom området bioekonomi. I Värmland finns både bra förutsättning och traditioner som möjliggör detta. Sen är det så klart kul att ge sig in i ännu en ny bransch och få vara med och bidra med det jag lärt mig på min resa.

Vad hoppas du kunna tillföra i din nya roll som styrelseledamot?
Jag har jobbat i många entreprenörsdrivna företag med bra tillväxt och hoppas nu kunna stötta fler. Dessutom har jag god erfarenhet av vad som funkar och vad som inte funkar när bolaget befinner sig i en tillväxtfas.

Vilka förväntningar har du på Sting Bioeconomy?
Bakgrunden till den nya verksamheten Sting Bioeconomy känns kul och spännande. Det ska bli intressant att få vara med på resan att skapa förutsättningar för ambitiösa bolag som vill växa inom området bioekonomi

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan