Hallå där…

Charlotta Stenson, vd på kommunikationsbyrån Bulldozer. Med lång erfarenhet från området marknadsföring, både som beställare och i dag som utförare har Charlotta nu påbörjat ännu ett uppdrag – som ny styrelseledamot för Sting Bioeconomy.

Att det blev just marknadsföring var till en början ingen självklarhet.

– Jag är civilingenjör från Chalmers men hamnade ganska direkt inom området marknadsföring istället, ett val jag aldrig ångrat, säger Charlotta.

Kan du berätta lite om dina tidigare uppdrag?

Min yrkesbana började hos Vägverket för att kort därefter fortsätta på Ericson. Det var på Ericson jag träffade Håkan Spjut, som även han sitter i Sting Bioeconomys styrelse. Håkan och jag har även arbetat tillsammans på Incomit, vi var ett gäng från Ericsson och Netnova som startade det företaget. Efter några år såldes Incomit till BEA Systems som senare förvärvades av Oracle. Det är tack vare Incomit som Oracle än i dag har kontor i Karlstad, det känns kul. Därefter blev jag erbjuden ett jobb som Head of product management på Löfbergs där jag arbetade i knappt nio år innan jag 2013 gick in som VD i kommunikationsbyrån Bulldozer. Sedan några år är jag en av två delägare till Bulldozer.

I dag är kommunikation en avgörande faktor i all typ av verksamhet, därför kändes det helt rätt att börja på Bulldozer. Det som 2005 började som en liten byrå med två medarbetar har i dag blivit en av de största i Karlstad med en personalstyrka på 18 personer och uppdrag över hela landet.

Vad drivs du av?

Att göra skillnad. I min roll som vd på Bulldozer kommunikationsbyrå tror jag verkligen på det vi gör och är övertygad om att bra reklam och kommunikation är ett måste i dag. Du kan ha hur bra produkter och tjänster som helst men kan du inte berätta historien på rätt sätt attraherar du varken kunder eller medarbetare. Vi brukar säga att vi gör reklam som inte stör men som berör.

Vilka förväntningar har du på Sting Bioeconomy?

Sting Bioeconomys verksamhet känns viktig. Jag bryr mig om omvärlden och Sting Bioeconomy har ett viktigt uppdrag att hjälpa företagare som har idéer, vilja och drivkraft att göra skillnad inom ett område som vi verkligen behöver och snabbt behöver utveckla.

Vad hoppas du kunna tillföra i din roll som styrelseledamot?

Eftersom Sting bioeconomy är en ny och en ganska liten organisation så tror jag att jag kan tillföra lite andra perspektiv. Bland annat genom att lyfta de mjuka perspektiven för att lyckas med en bra produkt eller tjänst. Jag hoppas även kunna dela med mig av mina egna erfarenheter och kunskaper från att vara entreprenör.

Sedan hoppas jag alltid kunna inspirera och få fler att våga gå sin egen väg. Du har alltid nytta av det du studerat eller lärt dig oavsett vilka olika sammanhang du kan tänkas hamna i framöver. Bra utbildning ger alltid möjligheter, men låt den inte sätta dig i ett fack eller efter en given väg. Se och ta möjligheterna som dyker upp!

SENASTE NYHETER
Paper Province
Nästa generation dörrar

En dörr i papper! Hur hållbart låter det? Ecopals har utvecklat ett starkt och cirkulerbart material som kan ersätta traditionella skivmaterial i många olika produkter.

Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform