Högt tempo hos Sting Bioeconomy

Intresset och viljan att utveckla affärsidéer inom området bioekonomi är stor.
– Vi har ett stort inflöde av företag och affärsidéer med riktigt spännande produkter, tekniker och tjänster som kommer få vår planet att må bättre, säger Victor Isaken, vd på Sting Bioeconomy.

Det har inte varit någon mjukstart för Sting Bioeconomy, sedan starten i augusti förra året har ett stort antal företag visat intresse för organisationen.

– Vi märker att det finns ett stort behov av att få stöd hos oss för att kunna växa, nå internationell marknad och göra skillnad inom det här området. Hittills har vi träffat mer än 60 företagare, Säger Victor Isaksen.

Bygger på en trestegsprocess

Ett högt inflöde av företag kräver en väl fungerande process. Och att hålla den processen enkel är en framgångsfaktor, menar Victor Isaksen.

– Vi har försökt hålla processen så enkel som möjligt för att skapa både tydlighet och effektiva arbetssätt, därför har vi byggt en trestegsprocess. (länka till erbjudandesidan)

Processen bygger på faserna; tryckfas, analysfas och expansionsfas. Ansökning för att komma in i processen sker löpande och bolagen som i dag varit eller är i processen har hittat dit via många olika vägar.

– De bolaget vi träffat har antingen hört talas om oss via någon av våra samarbetspartners, så som Sting, Paper province, RISE och via olika universitet. Men vi får även förfrågningar via företag som hört eller läst om oss och vi tror på ett fortsatt stort inflöde av företag.

Stor bredd på bolagen

Att rikta sig till bolag inom området bioekonomi innebär ett brett spann av affärsidéer.

– Vi får ofta frågan vilken typ av affärsidéer vi räknar till området och vi har valt att tänka brett. Från blåbär till drönare och allt där emellan är vad vi brukar svara.

Bland bolagen som Sting Bioeconomy valt att gå vidare med finns bland annat; Melker of Sweden som bland annat utvecklar 3D-printade kajaker och longboards som printas i ett helt nedbrytbart material där huvudråvaran är från träspån. Planen är även att utveckla andra friluftsartiklar. Ett annat bolag som Sting Bioeconomy valt att arbeta vidare med är Green Wood, företaget har en patenterad geometrisk utformning som skapar både styrka och hållbarhet och som ger ett lättviktsmateral lämpligt för allt från hyllor till dörrar. Gynkjolen är ett tredje bolag som Sting Bioeconomy valt att jobba med, de har utvecklat en engångsartikel för hälso- och sjukvård. Produkten är gjord i ett återvinningsbart material.

Utöver dessa tre bolag har 13 bolag tagits in i analysfas och fyra stycken gått vidare till tillväxtfasen.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan