Investering som tar Fibu till nästa nivå

Med stöd från det internationella investmentbolaget Elof Hansson Holding är Fibu redo att accelerera sin verksamhet för att nå en global marknad med sina biobaserade produkter tillverkade av träfiber. – En fantastisk möjlighet för oss, säger Majid Alimadadi, VD och medgrundare av Fibu AB.

Fibus produkter är baserade på träfiber sprungna ur gedigen forskning och utveckling med en värdedriven vision om att minska plastföroreningar och växthusgasutsläpp. Applikationsmöjligheterna är stora – bland annat inom förpacknings-, bygg- och möbelindustrin. 

Men initialt är vårt fokus främst på förpackningsapplikationer. Materialet är tillverkat av förnybara råvaror som är helt biologiskt nedbrytbart, producerat utan att använda några skadliga tillsatser, säger Majid.

Investeringen är en fantastisk möjlighet för oss. Med Elof Hanssons omfattande erfarenhet av skogsprodukter är de rätt samarbetspartner för oss. Ur vårt perspektiv är det inte bara pengar som är betydelsefulla vid en investering. Med Elof Hansson säkerställer vi en god tillgång till råvaror samt bra förutsättningar för att ta våra produkter till en global marknad, säger Majid.

Att investera i Fibu stämmer väl överens med Elof Hanssons strategi för tillväxt genom att utöka vårt erbjudande med ytterligare fokus på hållbarhet. Vi ser fram emot att stötta Fibus resa mot att kommersialisera sina produkter ytterligare, säger Staffan Nordin, Director Business Development, Elof Hansson Group.

Fibu har redan bevisat att deras skyddande förpackningsapplikationer tillverkade av träfiber är kommersiellt gångbara där produkterna redan säljs genom e-handel och direkt till kunder.

Planen för det kommande året är att nå ut på marknaden i större skala och vi har dialog med flera företag, stora som små, vars olika förpackningsbehov vi kan fylla. Vi har också en spännande diskussion med ett internationellt välkänt varumärke, säger Majid.

Under det senaste året har Fibu och Sting Bioeconomy arbetat nära tillsammans.

Sting Bioeconomy har varit mycket hjälpsamma i att sätta oss i kontakt med rätt partners vid rätt tidpunkt, fortsätter Majid.

Sting Bioeconomy stöttar affärer och idéer som utgår från hållbarhet och som främjar användandet av förnybara resurser. Bioekonomi helt enkelt.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan