Kanadensiska HEJMAS Agrifibre Technologies ansluter till Sting Bioeconomy

Det kanadensiska företaget HEJMAS Agrifibre Technologies (HEJMAS) har gått med i Sting Bioeconomys tillväxtprogram. Med sin patenterade, miljövänliga, hållbara och ekonomiska process för att framställa massa av medicinsk kvalitet från åkeravfall istället för träd, kommer HEJMAS att etablera sig i Sverige i början av 2024.

Att gå med i Sting Bioeconomys tillväxtprogram ger Hejmas tillgång till värdefulla testanläggningar samt en stor svensk expertis och innovationskultur. Som en del i processen kommer Hejmas att flytta sitt huvudkontor till Karlstad, Sverige.

”Vi hälsar Hejmas varmt välkomna och ser fram emot att arbeta med dem. Avtalet med Hejmas, tidigt i vårt pilotprogram med icke-svenska startup företag, stärker våra internationella expansionsplaner. Det är vårt första avtal med ett Kanadensiskt bolag och en början på många spännande globala samarbeten.”, säger Martin Sjöstrand, Business Coach på Sting Bioeconomy.

”Vi letade runt om i världen efter länder och inkubatorer som bäst kunde stödja oss i vår resa att kommersialisera vår affärsidé. Vi upptäckte att Norden och specifikt Sverige, som ligger i framkant inom bioekonomi, var den perfekta platsen för oss. Sting Bioeconomy är välpositionerade och har alla verktyg för att vara en idealisk partner. Vi är glada över att få samarbeta med deras team.”, säger Marek Hejduk, VD för HEJMAS.

www.hejmas.com

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan