Lixea siktar på tillväxt och expansion – ny styrelseordförande tillsatt

Med en pilotanläggning på plats i Sverige är Lixea redo att expandera sin verksamhet med att omvandla biogeniskt avfall till stort värde. För att underlätta denna expansion har Ulla-Britt Fräjdin Hellqvist utsetts till styrelseordförande.

Med hjälp av innovativ teknologi – Dendronic® Process – kan Lixea omvandla biobaserat avfallsmaterial och bidra till en grönare industri. En vision som Ulla-Britt Fräjdin Hellqvist delar.

– Jag brinner för lösningar som hjälper till att göra världen bättre. Att se vad Lixea kan uppnå genom att omvandla avfall från jordbruk och skogsindustrin till något värdefullt är inspirerande. Det är spännande att vara en del av den här resan, säger Ulla-Britt Fräjdin Hellqvist, den nyutnämnda styrelseordföranden för Lixea.

Sedan mitten av 2000-talet har Ulla-Britt arbetat i styrelser i små och stora företag och som rådgivare och investerare i startups. Entreprenörskap, innovation och framtidstänkande har varit en röd tråd för Lixeas senaste rekrytering.

– Jag har specialiserat mig på ledarskap, industri, hållbarhet, miljö, vetenskap och forskning. Jag ser mig själv som mångsidig, men med 35 år inom fordonsindustrin – varav 22 var i olika roller på Volvo – är det min hemmaplan.

Teamet på Lixea är glada att välkomna Ulla-Britt Fräjdin Hellqvist.

– Ulla-Britts ledarskapsförmåga, strategiska vision och omfattande branscherfarenhet gör henne till den idealiska personen att ta över rollen från vår tidigare ordförande, Paul Mines. Paul ledde oss genom en väldigt utmanande period under den globala pandemin när vi överförde vår teknologi från Storbritannien till Sverige, byggde vår pilotanläggning och etablerade vårt team och våra verksamheter. Med Ulla-Britt är vi redo att driva våra expansionsplaner, fokusera på att växa teamet och skala upp vår process, säger Krisztina Kovacs-Schreiner, VD.

– Vi fokuserar nu på vår kommersiella utveckling och är därför glada att välkomna Ulla-Britt som vår nya ordförande, med hennes erfarenhet inom skogsindustrin. Nästa steg i vår utveckling blir planering och utveckling av vår kommersiella demonstrationsanläggning och Ulla-Britts vägledning kommer att vara ovärderlig, säger Dr Florence Gschwend, CTO och medgrundare.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan