MeCovers finns nu tillgänglig i Mellanöstern

Startup-företaget MeCovers AB från Sverige har tagit fram en gynkjol för ökad integritet. Nu har de tecknat avtal med Onemed Healthcare som gör produkten tillgänglig även i Mellanöstern.

MeCovers AB och Onemed Healthcare FZ LLC har i januari 2022 undertecknat ett avtal om att sälja MeCovers i MENA-regionen – Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Irak, Kurdistan, Tunisien, Algeriet, Marocko, Bahrain, Kuwait, Quatar, Oman, Egypten, Turkiet och Libyen. Avtalet med Onemed Healthcare FZ LLC tecknades under den internationella mässan Arab Health 2022 i Dubai, av Mohamed Elali, försäljningschef på på Onemed Healthcare FZ LLC och Karin Vangstad, en av grundarna på MeCovers AB.

– Vi tror mycket på produkten i den här delen av världen, säger Mohamed Elali, i ett pressmeddelande från MeCovers.

Gynkjol för bekvämare vårdupplevelser

MeCovers har tagit fram en gynkjol för ökad integritet, bekvämare vårduppleveler och färre uteblivna besök hos gynekologen. Företaget har genomfört undersökningar som visar att mer än 60 % av alla kvinnor känner sig obekväma vid gynekologiska undersökningar. Idag säljs produkten i Skandinavien, Östeuropa, Tyskland, Benelux, Italien och Australien.

Under den mycket välbesökta mässan Arab Health 2022 hade företaget inledande diskussioner med distributörer från flera av länderna i området.

– Det känns jättebra, säger Karin Vangstad, en av grundarna till MeCovers AB. Det har varit tufft att komma ut med en sådan här produkt under en brinnande pandemi där allt relaterat till den såklart har behövt prioriteras.

Från och med januari 2022 finns MeCovers produkter tillgängliga i Mellanöstern via återförsäljare och distributörer inom hälsovård. Arbete pågår för att hitta fler återförsäljare och distributörer i fler länder.

Om MeCovers

MeCovers AB grundades 2019 av Gisele Essé Olsson, Helena Levin och Karin Vangstad med målet att ge alla kvinnor i världen möjlighet att närvara vid viktiga och regelbundna gynekologiska undersökningar med bibehållen integritet och värdighet. Företagets produkt MeCovers är framtagen för gynundersökningar i första hand, men fungerar även i andra sammanhang.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan