MeCovers till final i stor entreprenörstävling

Som ett av tio bolag har MeCovers gått till final i Shift – nu får de pitcha sin idé för några av Sveriges bästa startup-investerare. MeCovers har dessutom möjlighet att vinna 100 000 kronor genom ”Folkets röst”.
– Det är en stor möjlighet för oss, säger Karin Vangstad, en av grundarna av MeCovers.

Det Karlstadsbaserade startup-företaget MeCovers har tagit fram en innovativ undersökningskjol som möjliggör att integriteten kan upprätthållas vid gynekologiska undersökningar. Nu har företaget möjlighet till en rejäl kick i den fortsatta satsningen.

Shift är ett initiativ som kopplar ihop riskkapitalet runt Stureplan med entreprenörer som normalt inte nås av riskkapital, som till exempel kvinnor, minoriteter och människor som bor utanför storstadskärnorna.

Från början var det 258 bolag som ansökte, 40 av dem fick möjlighet att pitcha sin företagsidé för en jury. Därifrån har 10 bolag tagit sig till den stora finalen i Stockholm den 14 mars. Där finns några av Sveriges bästa startup-investerare på plats redo att sätta tänderna i finalisternas presentationer.

– Som startup är man alltid i behov av kapital för utveckling. Genom att delta i Shift, som möjliggör kapital både via investerare och genom de stipendium som delas ut, är en stor möjlighet för MeCovers. Vi är redo att ta nästa steg, säger Karin Vangstad.

– Vi hoppas såklart på en investering, inte minst för att få möjlighet att utveckla den ”gröna kjolen” där vi har en variant som är helt komposterbar, fortsätter Vangstad.

Att bli uppmärksammad i de här sammanhangen är viktigt för MeCovers. Dels för att det ökar möjligheterna att utveckla företaget, både genom investeringar och priset ”Folkets röst”. Men också för att sprida kunskap om produkten som skapar en tryggare upplevelse vid gynekologiska undersökningar.

– Det finns ett stort antal kvinnor som den här produkten är helt avgörande för, så det här är inte bara viktigt för oss, säger Karin Vangstad.

MeCovers har haft ett samarbete med Sting Bioeconomy sedan 2019.

Sting Bioeconomy stöttar affärer och idéer som utgår från hållbarhet och som främjar användandet av förnybara resurser. Bioekonomi helt enkelt.

SENASTE NYHETER
Paper Province
Nästa generation dörrar

En dörr i papper! Hur hållbart låter det? Ecopals har utvecklat ett starkt och cirkulerbart material som kan ersätta traditionella skivmaterial i många olika produkter.

Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform