Melker of Sweden i medvind etablerar i Nordamerika

Efter en lyckad charmoffensiv på plats i USA är Melker of Sweden redo för en storsatsning med sina kajaker utanför den nordiska marknaden.

– Vi har fått ett otroligt fint mottagande och många viktiga bitar börjar falla på plats, säger Pelle Stafshede, CEO & Creative Director, Melker of Sweden.

Nyligen kom Melker of Swedens team hem från två veckor i USA. Ett startskott för en storsatsning på kontinenten med start i området runt ”the Great Lakes”. Resan var ett kvitto på att tiden är rätt för en etablering i Nordamerika. Redan nu finns en hub på plats i Chicago – tack var det kommer det vara möjligt att skeppa större volymer från Sverige. I Chicago kommer det dessutom finnas en flagship store riktad direkt mot slutkund.

– Nu kan vi vara mer snabbfotade, våra återförsäljare kommer ha möjlighet att fylla på i sina butiker under säsongen, säger Pelle Stafshede som dessutom kan glädjas över att Melker of Sweden under USA-besöket kunder säkerställa ett antal nya återförsäljare i området.

En av de nya återförsäljarna, Earth’s Edge, ser med spänd förväntan fram emot samarbetet.

– Våra kunder räknar med att vi ska erbjuda de marknadens bästa erbjudanden inom outdoor. Därför känns det här partnerskapet med Melker of Sweden väldigt spännande. Vi tror verkligen på den vackra designen, hur de jobbar med hållbara material och de tekniska innovationerna – det kommer göra succé bland våra kunder. Sedan uppskattar vi verkligen all tid som Pelle lagt för att bygga upp vårt partnerskap och vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans, säger Karl Tucker, Founder & CEO, Earth’s Edge.

Melker of Sweden var också på plats under världens största konsumentmässa, Canoecopia, för paddelsport.

– På mässan fick vi ett otroligt fint mottagande. Många är fascinerade av våra kajaker som sticker ut med sitt unika estetiska uttryck, hur vi jobbar med hållbarhet och ständig innovation för att bryta konventioner. Väldigt roligt med ett sådant gensvar, det bäddar verkligen för vår satsning, säger Pelle Stafshede.

En av de som ställde sig längst fram i hyllningskören var Darren Bush, Rutabaga Paddelsports, en av de mest inflytelserika personerna i Nordamerika när det kommer till paddelsport.

– Jag kom i kontakt med Melker of Sweden på en branschmässa i Tyskland för några år sedan. Efter att ha varit i paddelsportbranschen i över 30 år, är det inte så ofta nya produkter verkligen fångar mitt intresse. Men det har Melker verkligen lyckats med!  Nu när de kom hit fick vi en möjlighet att träffa dem igen och kajakerna är fortfarande lika vackra och produkten var rejält utvecklad, vi är väldigt glada över att ha Melker i vårt sortiment nu, säger Darren Bush.

Satsningen innebär också rejäla investeringar i marknadsföring och Melker har redan knutit till sig viktiga ambassadörer som kan sprida budskapet till relevanta målgrupper genom digitala kanaler.

– Det är personer med nationell räckvidd och andra som är väldigt starka lokalt. Autentiska inspiratörer som syns på vattnet. Det roliga är att många kontaktar oss och vill samarbeta. Människor som har sitt paddlande som livsstil, som når ut och vill vara en del av det Melker står för.

Just nu fokuserar Melker of Sweden sin Nordamerikasatsning på området runt ”the Great Lakes”, men redan nu detaljeras planerna för väst- och östkust samt Kanada. Redan i mitten av juni fortsätter charmoffensiven med två veckor fokuserat på Kanada.

Sting Bioeconomy, som har varit en partner i Melker of Swedens tillväxtresa, stöttar affärer och idéer som utgår från hållbarhet och som främjar användandet av förnybara resurser. Bioekonomi helt enkelt.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan