Melker of Sweden öppnar nytt showroom

Att Melker of Sweden kan designa riktigt snygga kajaker, paddleboards och longboards råder det inga tvivel om, nu har företaget tagit ett stort steg närmare sitt mål – att ta fram en helt cirkulär modell för en mer hållbar värld.

Nyligen slog Melker of Sweden upp portarna till sitt nya showroom i Inre hamn i Karlstad. Där erbjuds besökare både möjligheten att titta, klämma och känna på det som hör paddling till. Men det finns ytterligare en tjänst som redan visat sig populär nämligen att hyra kajak och bege sig ut på tur i Karlstads vackra vattenlandskap.

Kajaker klär så klart väggarna i Melker of Swedens nya showroom.
– Vi ser det här som ett proof of concept för vår modell för delningsekonomi, vi vill faktiskt inte bara sälja våra produkter vi vill sälja en upplevelse och för det behöver man inte äga sin egen kajak eller paddleboard. Med vårt nya showroom testar vi nu tjänsten och istället för att bara sälja produkterna skapar vi möjligheten att abonnera på tillgången till en kajak eller paddleboard, säger Pelle Stafshede, vd och grundare av Melker of Sweden.

Abonnemangserbjudandet kommer i första hand riktas mot företag som vill kunna erbjuda sina anställda möjlighet till friskvård. Men Pelle Stafshede ser att det även kommer att kunna erbjudas för privatpersoner.

– För att göra vår tjänst ännu mer tillgänglig kommer vi installera en förvaringslösning på bryggan. Den som abonnerar kan enkelt gå in via en app och boka sin kajak eller paddleboard och sedan enkelt hämta upp det man bokat i ett skåp.

Pelle Stafshede, vd och grundare.
Även om det är Karlstad som är pilotprojekt för den nya tjänsten ser Melker of Sweden att konceptet så klart kan installeras på både andra platser i Sverige och på sikt även ute i världen.

– Jag skulle gärna vilja erbjuda samma tjänst längs Bohus-kusten inom kort, där man ska kunna paddla från ett ställe till ett annat och sedan kunna ta exempelvis kollektivtrafiken hem.

En vanlig syn på bryggan i Inre hamn i Karlstad.

3D-printade produkter inte långt bort

Även på produktsidan är utvecklingsarbetet i full gång. Som ännu ett steg mot att bli helt cirkulära har Melker of Sweden sedan en tid tillbaka utvecklat en teknik för att kunna 3D-printa kajaker och paddelboards med hjälp av sågspån och biokomposit.

– Nu har vi verifierat att tekniken klarar av att göra det vi vill att den ska göra. Paddleboardsen är lite lättare än kajakerna, så vi börjar med dem och leveransen av de första upplagorna är inte långt bort.

3d-printade stolar så klart!
6 juni bjuds allmänheten in till invigning av Melker of Swedens showroom i Inre hamn.

Melker of Sweden samarbetar med Sting Bioeconomy sedan våren 2019.

Klicka här för att läsa mer om Melker of Sweden, eller sök efter hashtagen #melkermoment i sociala medier.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan