Nu är det återigen dags för A-match!

Efter förra årets succé är det dags för det populära investerareventet A-match igen. Den 15 september ställer sig tio innovativa bolag på scen på Carlstad Conference Center i Karlstad för att pitcha sin idé, redo att ta in kapital. Och även denna gång deltar investerarna digitalt. 

Det är fjärde gången som A­-match genomförs och vid det här laget har det blivit känt för sitt proffsiga arrangemang med väl genomförda pitchar och faktiska investeringar som följd. Resultatet av 2019-års A-match är att 63 procent av de pitchande bolagen fått in kapital.

– Bolagen som är med i A-match håller hög standard. Jag skulle rekommendera andra investerare att delta. Mycket på grund av att man hittar jättespännande företag som har kommit långt. Speciellt nu när man deltar digitalt och slipper restiden, säger Margareta Neld, investerare på Asynjor Värmland. 

Ebbas Alger odlar superalgen spirulina i Värmland. De är ett av tio bolag som är med på A-match.

Många gröna idéer

De tio utvalda bolagen inför årets A-match står för ban­brytande lösningar med fokus på hållbarhet och digitalisering inom en bredd av branscher, så som skoglig bioekonomi, med-tech, textil, finans och säkerhet. 

Hälften av bolagen är från Värmland, många med grön profil. Bland annat Ebbas Alger, som har tagit fram en unik stam av livsmedelsalgen Spirulina och anpassat den tropiska arten till nordiskt klimat. Kapsu, som har som vision att med sin revolutionerande lösning göra dryckesindustrin i världen helt plastfri. Och Bowter AB, som har skapat en lättdriven elbåt som laddar sig själv via solceller. 

– Söktrycket har varit högt även denna gång från bolag som vill pitcha. Vi kan tydligt se att Värmland som kompetensnav inom bioekonomi och hälsa lockar fler bolag inom dessa områden. A-match fyller ett tydligt och ökande behov av investeringar i tidiga skeden, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd på Almi Värmland. 

Intresserad att delta?

A-match äger rum 15 september kl. 13.00 – fysiskt för pitchande bolag och digitalt för investerare. Är du intresserad att delta eller läsa mer om företagen? Gå in på www.amatch.org

Bakom eventet står Almi Värmland, Almi Invest, Karlstads universitet, Sting Bioeconomy och Nordea.

De tio bolagen som ska stå på scen den 15 september.
SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan