Ny succé för A-match

Nio väl förberedda bolag från ett brett spann av branscher redo att ta in kapital, och i ”Ägget” på Karlstads universitet fanns inte en ledig stol – det var utgångsläget när det återigen var dags för investerareventet A-match.
– Det gav ett gott kvitto på att den här typen av event verkligen behövs, säger Victor Isaksen, vd på Sting Bioeconomy.

19 november var det dags igen, då gick andra upplagan av A-match av stapeln. Upplevelser, hälsa, digitala lösningar och hållbarhet kan sammanfatta bolagen som stod på scenen. Ett 70-tal investerare hade samlats i publiken och bolagen på scenen levererade pitchar som fångade mångas intresse.

Ta en titt på dagen och hör vad både bolag och investerare tyckte.

– Det var en jämn och hög kvalitet på alla som stod på scenen vid höstens A-match. Extra kul att tre av de pitchande bolagen har anknytning till Sting Bioeconomy. Att bli uttagen till det här eventet bekräftar så klart det vi redan vet – att det är riktigt bra bolag som är attraktiva att investera i, säger Victor Isaksen.

“Ägget” på Karlstads universitet var fullsatt.
Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Enkelt och fokuserat
Syftet med A-match är att rätt bolag ska träffa rätt investerare och förhoppningen är att nya investeringar och samarbeten ska uppstå. Innan eventet tilldelades varje bolag varsin pitchcoach, allt för att få så bra förutsättningar som möjligt att leverera både en grym presentation och få till bra möten efteråt. Ett av bolagen som stod på scenen var Wood Tube, som med sin patenterade lättviktsregel fångade mångas intresse.

– Jag tycker eventet var väldigt välordnat och gillade att det var fokus på det viktiga, vilket är pitcherna och minglet med investerare, inte massa saker runtomkring. Pitchträningen som vi fick var över min förväntan, teamet som hjälpte oss var väldigt proffsigt. Det gav oss bra förutsättningar för att göra ett gott intryck, säger Tobias Söderbom Olsson, projektledare hos Wood Tube.

Tobias Söderbom Olsson stod på scenen och presenterade Wood Tube.
Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Då eventets mingeltid är begränsad är tanken att möjliggöra ett första inledande möte och förhoppningen att dialogen ska fortsätta långt efter att det är slut. Genom en enkel webb-applikation kunde varje investerare snabbt och enkelt meddela de olika bolagen om deras intresse att mötas. Något som gav bolagen en lista av investerare att följa upp. För Wood Tube gick mötena bra.

– Vi har fått bra med intresse från investerare tycker jag och vi har fortsatt dialog med några stycken, säger Tobias.

Nu ser vi med spänning fram emot att följa de olika bolagen i sökandet efter rätt kapital.

Nästa A-match arrangeras 28 april 2020 – så lägg redan nu in datumet i kalendern.

A-match arrangeras av Almi Företagspartner Värmland i samarbete med Sting Bioeconomy, Nordea, Almi Invest och Karlstads universitet.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan