Paddla för Musikhjälpen med Melker of Sweden och Bowter

Den 12-18 december är det dags för årets Musikhjälpen. Precis som tidigare år är Melker of Sweden med och nu hakar även Bowter på. Tillsammans uppmanar de allmänheten att hjälpa till att hålla kajaker (och elbåt) i rörelse under de 144 timmar välgörenhetsprojektet pågår.

Sedan 2015 har Melker of Sweden genom initiativet Paddla för Musikhjälpen samlat in pengar till förmån för Musikhjälpen. Årets utmaning är att hålla minst två kajaker i rörelse runt Kungsholmen i Stockholm dygnet runt under de 144 timmar som programledarna i Musikhjälpen sänder live.

– Vi kommer att använda både en 3D-printad kajak och vår helt biobaserade komposit-kajak när vi paddlar dessa 144 timmar non-stop, berättar Pelle Stafshede, vd för Sting Bioeconomys alumnibolag Melker of Sweden.

Bowter är en el-båt du kan hyra med mobilen.

El-båten Bowter nytt inslag i vattnet

Även Sting Bioeconomys acceleratorbolag Bowter – den solcellsdrivna elbåten, kommer i år att vara med på flera sätt.

– Vi kommer delta i årets paddling med en av våra båtar, och det kommer finnas massor av möjligheter att teståka. Alla intäkter kommer oavkortat gå till musikhjälpen. Utöver detta kommer vi bland annat lotta ut vårt nya abonnemang Bowter Flow som ger fri tillgång till elbåt under nästa sommar, säger grundare och vd Jonas Ulveseth.

Alla kan vara med

Alla kan vara med och paddla, allt från proffspaddlare till de som aldrig suttit i en kajak tidigare. Pengarna som samlas in går oavkortat till Musikhjälpen och årets tema – för en tryggare barndom på flykt från krig.

– Det här är ett led i att vi som företag vill ta ett större socialt ansvar med vad vi gör. Det känns viktigt för oss att få vara med och bidra. Förra året fick vi in 140 000 kronor, något vi siktar på att slå ordentligt i år. Vi har redan fått in 40 000 kronor innan det ens har börjat, så det är vi otroligt nöjda med.

Melker of Sweden tillverkar och säljer friluftsprodukter med minsta möjliga klimatavtryck och uppmuntrar till delningsekonomi.

Paddla runt Kungsholmen

Paddla för Musikhjälpen har sin bas vid Pampas marina nära Kungsholmen, där kan besökare och paddlare värma sig och köpa mat och dryck. Under veckan arrangeras där även diverse event, allt från att göra saffranspannkakor på utekök till spelningar – dygnet runt under hela Musikhjälpenveckan.

Vill du vara med?

Bidra med minst 100 kr och paddla en av kajakerna runt ön. Det tar cirka två timmar. Eller bidra med minst 300 kronor så får du dessutom mat och en plats i den vedeldade bastun. All utrustning för vinterpaddling ingår, från torrdräkter och kajaker till instruktörer och guider.

Boka din plats

Vill du vara med och bidra, boka in din paddeltur på paddlaformusikhjalpen.se.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan