Paper Bottle-projektet

Vore det inte bra om det fanns en 100 procent återvinningsbar flaska som dessutom är biologiskt nedbrytbar? Snart kan det vara verklighet!

”Allt vi kan föreställa oss kan vi skapa” det var med den inställningen som BillerudKorsnäs tog sig an Paper Bottle-projektet. I avsnitt 10 av podcasten Bioeco träffar vi Gittan Schiöld, Venture Manager på BillerudKorsnäs Venture. Vi får veta mer om världens första fiberbaserade flaska för kolsyrade drycker, som ska kunna ersätta både plastflaskan och aluminiumburken.

– Barriärfrågan är lite av pappersindustrins ”holy grail” att lösa och vi ser väldigt positivt på den utvecklingen och att den bedrivs på flera fronter, inte bara av oss på BillerudKorsnäs, säger Gittan Schiöld.

Lyssna på avsnittet här.

SENASTE NYHETER
Paper Province
Nästa generation dörrar

En dörr i papper! Hur hållbart låter det? Ecopals har utvecklat ett starkt och cirkulerbart material som kan ersätta traditionella skivmaterial i många olika produkter.

Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform