Rottneros och KAPSU utvecklar ny fiberbaserad lösning för drycker

Vårt inkubatorbolag KAPSU har ingått ett samarbete med Rottneros, för att utveckla och producera en helt ny, plastfri förpackningslösning för drycker. Förpackningen kommer tillverkas till 100 procent av fiber från lokala certifierade skogar.

Målet är att innovationen ska bana väg för konkurrenskraftiga plastfria lösningar inom dryckesindustrin och bidra till att lösa den globala miljöutmaningen. Förpackningsinnovationen som Rottneros är delaktiga i kommer tillverkas till 100 procent av fiber från lokala certifierade skogar.

Lösningen som helhet består av ett tredelat system: en flaska av rostfritt stål, en behållare av fiber som innehåller dryckesblandningen, samt KAPSU:s egen lockteknik. Behållaren kommer att tillverkas av Rottneros Packaging.

Plastfri dryckesindustri

KAPSU har som vision att göra dryckesindustrin plastfri och samtidigt reducera transportkostnader och onödigt avfall  – utan att tumma på smakupplevelsen.

Lennart Eberleh, vd för Rottneros.

– Den nya produkten kommer att vara en del av KAPSU:s innovativa system och den första i sitt slag som är helt plastfri. Det är mycket uppmuntrande att se hur vår kunskap inom formpressad fiber kan användas i flera applikationer. Att samarbeta med KAPSU ökar vår räckvidd och är ytterligare ett uttryck för vår ambition att bidra till utvecklingen genom samarbeten. Vi är mycket glada att kunna erbjuda KAPSU en möjlighet att vidareutveckla sin utmärkta idé till en hållbar innovation, säger Lennart Eberleh, vd för Rottneros, i ett pressmeddelande.

– Att samarbeta med Rottneros i denna kritiska fas av vår utvecklingsresa är avgörande, de har kunskapen om branschen och resurserna för att utveckla den perfekta lösningen för vårt system. KAPSU’s system kommer att vara lika fördelaktigt för konsumenten som för miljön, tack vare Rottneros kunnande, säger Carlos Perdomo, vd för KAPSU.

Stöd från Sting Bioeconomy

Sting Bioeconomy är med och stöttar utvecklingen av den nya förpackningslösningen genom rådgivning och affärsutveckling till KAPSU.

– Vi är mycket glada över att vårt fina samarbete med Rottneros har lett till ytterligare möjligheter för en av våra startups att hitta en partner. Rottneros säkerställer mycket viktig kompetens i framtagandet av en kritisk komponent i Kapsus nybanande koncept som kommer att kunna revolutionera dryckesindustrin, säger Victor Isaksen, vd på Sting Bioeconomy.

KAPSU har också fått stöd från Paper Province, Region Värmland och Almi Värmland för att förverkliga sin innovation.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan