Sting Bioeconomy – bolag på Seed Forum Stockholm

28 maj arrangerades Seed Forum Stockholm, ett event där bolag som söker kapital får pitcha för investerare.

Seed Forum bjuder in privata investerare, investerarbolag, venture funds och andra aktörer till en exklusiv presentation av handvalda bolag som är redo att ta in kapital. Alla bolag som får stå på scenen har valts ut och granskats av Seed Forums experter.

Vid årets upplagan av Seed Forum Stockholm samarbetar hälften av de pitchande bolagen med Sting Bioeconomy.

– Seed Forum är en viktig samarbetspartner för oss med sitt stora internationella nätverk av investerare. Vi räknar med att jobba med case i hela världen. Då är det viktigt att även ha en koppling till de investerare som finns på plats där affärerna ska göras. Nästa pitchomgång för några av våra bolag kommer att vara på Seed Forum Global i Oslo 17-18 juni, säger Sting Bioeconomys vd Victor Isaksen.

Från Sting Bioeconomy deltog:

Bright Day Graphene

Har utvecklat en unik process för att producera stora volymer grafen från biomassa. Bio-grafenet närmar sig den fantastiska konduktiviteten hos CVD-grafen, men i en bulkprodukt. Bright Day Graphene vill erbjuda världen en högkvalitativ grön grafen för att möjliggöra ett genombrott för grafenapplikationsutveckling.

“På Seed Forum är det hårt fokus på the investor perspective och vi fick nyttig input kring vårt budskap under föreberedelserna. Vi fick också med oss ett par kontakter som vi kommer prata med igen.” Malin Alpsten, vd Bright Day Graphene.

MeCover

Är ett företag som bygger på en mönsterskyddad innovation – MeCovers – som adderar integritet för patienter vid gynekologiska undersökningar. I världen över görs ca 1,8 miljarder undersökningar av detta slag varje år och MeCovers är nu redo att säljas på den globala marknaden.

”Mina förhoppningar var att finna nya kontakter som kan vara med och leda MeCovers ut i Europa. Det kändes bra att presentera MeCovers , vi fick bra frågor och jag fann åtminstone en spännande kontakt. Dessutom är det alltid kul att träffa de andra företagen. ” Karin Vangstad, vd MeCover.

Melker of Sweden

Tillverkar kajaker och longboards – så snygga att du vill ha dem på väggen. Genom uppfinningsrikedom och hållbarhetstänk har Melker of Sweden erövrat den nordiska marknaden. Med framtidens cirkulära frluftsprodukter av sågspån och lin, helt skräddarsydda efter användaren, i en robotbaserad storskalig 3D-printer blickar de nu ut mot en global spelplan.

”De ville ha en pitch mer ”by the book” – men vi körde vår grej ändå. Det visade sig funka rätt bra i storstan också” Pelle Stafshede, vd Melker of Sweden.

Mer information om Seed Forum Global i Oslo hittar du här.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan