Sting Bioeconomy får ny styrelse

Med lång erfarenhet från olika branscher, startups och ledande positioner inom näringslivet ska Sting Bioeconomys nya styrelse stötta verksamheten mot nästa nivå.
– Det är svårt att hitta ett bättre styrelseteam än det vi har nu, säger Victor Isaksen.

Nyligen stod det klart att Charlotta Stenson, Pär Hedberg, Erik Stenberg och Håkan Spjuth tar över rodret för Sting Bioeconomys styrelse.

– Vi har letat efter en mycket kompetent och erfaren styrelse som både har internationella nätverk, erfarenhet av att bygga bolag och i synnerhet vana att arbeta med intressanta startups och den har vi hittat nu, säger Victor Isaksen.

Personerna i den nya styrelsen har alla starka profiler inom olika områden, men de har alla en sak gemensamt – erfarenhet från att starta och driva framgångsrika startups och bolag.

I dag har samtliga styrelsemedlemmar ledande positioner i olika branscher. Charlotta Stenson är vd för Bulldozer kommunikationsbyrå, Pär Hedberg, grundare och vd för Sting i Stockholm, Erik Stenberg, vice koncernchef för THQ Nordic och Håkan Spjuth, avdelningschef för externa relationer vid Karlstads universitet.

Håkan Spjuth, Karlstads universitet, Pär Hedberg, Sting, Charlotta Stenson, Bulldozer kommunikationsbyrå och Erik Stenberg, THQ Nordic.

Victor Isaksen, vd Sting Bioeconomy, om sina nya styrelsemedlemmar:

– Pär Hedberg är kanske den företagsledaren i Sverige som har störst erfarenhet av att skapa tillväxt i intressanta startups i Norden. Han har varit med om Stings fenomenala resa där dom stöttat närmare 300 spännande företag som i dag står för viktiga beståndsdelar i Sveriges framtid.

– För att lyckas på dagens tuffa marknad och nå ut i bruset är PR, marketing och branding en nyckelkompetens som inga bolag kan vara utan. Charlotta Stenson har både en personlig erfarenhet av att driva ett startup samtidigt som hon har djup insikt i vad som kommer krävas för att lyckas nå fram med sina budskap och skapa framgångsrika affärer.

– Det behövs alltid pengar. Att ha koll på sina finanser och samtidigt växa med nya externa investerare är en viktig nyckel för att ett startup ska lyckas. Erik Stenberg har varit med på resan från Nordic games till börsnoterade THQ Nordic, där han suttit vid rodret för finanserna. Det är en svårslagen erfarenhet.

– Håkan Spjuth står för det akademiska nätverket och har även egen erfarenhet från att starta och driva startup. Det gör att vi har ett mycket komplett team som ger oss bästa möjliga förutsättningar för att Sting Bioeconomy ska kunna ta nästa steg i vår spännande resa.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan