Sting utsedd till världens bästa startup-accelerator/inkubator

Nyligen hölls galan Global Startup Award i Köpenhamn och vår samarbetspartner Sting vann i två kategorier: ”Bästa accelerator/inkubator”, och Stings Henna Keränen vann priset för ”Ecosystem Hero of the Year”.

Global Startup Awards grundades i Danmark 2012 och hålls vartannat år. Syftet med tävlingen är att inspirera, stimulera och uppmärksamma entreprenörskap i hela Norden och samtidigt skapa en gemenskap bland startups, entreprenörer och mentorer. Efter tre vinster i den regionala tävlingen, Nordic Startup Awards 2020, nominerades Sting och Henna i den globala finalen i tre kategorier: ”Bästa accelerator/inkubator”, ”People’s Choice” och ”Ecosystem Hero of the Year”.

Vinnare i två kategorier

Nyligen tillkännagavs de globala vinnarna under en gala i Köpenhamn och Sting kammade hem priset som världens bästa accelerator/inkubator.

– Vi har haft förmånen att få vara med och utveckla ett av världens främsta ekosystem för startups under nästan 20 år. Vi är djupt hedrade av denna utmärkelse som är ett erkännande av styrkan i hela ekosystemet i Stockholm, Sverige och Norden, samt en perfekt start på vårt 20 års jubileum nästa år, säger Pär Hedberg, grundare och VD för Sting.

– Våra bolags framgångar är ju vår framgång och detta pris är ett erkännande till alla Sting-bolag. För oss betyder det också att vårt varumärke stärks så att vi i framtiden kan fortsätta att attrahera spännande nya tillväxtbolag.

Henna Keränen, chef för partnerskap och community på Sting, fick utmärkelsen ”Ecosystem Hero of the Year” globalt. Priset delas ut till en person som är känd för sin passion för entreprenörskap, samt förmåga och vilja att hjälpa startups och entreprenörer att växa.

Om Sting

Sting är Europas mest heltäckande stödsystem för startups och har varit en viktig del i utvecklingen av Stockholms och Sveriges startup-community i 20 år. Sting har stöttat hundratals lovande tech-startups och spelat en aktiv roll i att skapa flera viktiga komponenter i Stockholms startup-ekosystem: en accelerator, en inkubator, flera co-working spaces, Sveriges största rekryteringstjänst för startups, matchmakingverksamheten Ignite och investeringsbolagen Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting har stöttat över 350 startups, varav 70% fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans omsätter alla Sting-bolag över 3,4 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har skapat 3 300 jobb och samlat in cirka 7,7 miljarder i privat kapital. Elva är börsnoterade och det totala värdet på bolagen var 2020 över 20 miljarder kronor.

Läs mer om Sting här.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan