Välkommen Carl Romlin!

I början av maj fick Sting Bioeconomy förstärkning. Med erfarenhet från startupen Drinor och Xmentor Management tar nu Carl Romlin sig an ännu ett uppdrag – som Manager Business Analyst på Sting Bioeconomy. 

Vår senaste rekrytering vi stolt kan presentera är Carl Romlin som kommer ansvara för att plocka ut bolag till Sting Bioeconomys inkubatorprogram. Carl har själv erfarenhet från en startupresa. Efter att ha läst civilingenjör med inriktning industriell ekonomi på Karlstads universitet blev han under sista terminen headhuntad till startupen Drinor för att kommersialiserade en ny innovation som avvattnar biomassa. Där var han kvar i fyra år.

– Det gick väldigt bra. Vi startade med några liter sågspån i en labbprototyp, och slutade med en fullskalig industriellt anpassad maskin som nu installerats hos Danmarks ledande pelletstillverkare. Efter det har jag jobbat på Xmentor Management, ett managementkonsultbolag som fokuserar på ledning av förändringsprocesser.

Berätta om din nya roll hos Sting Bioeconomy

– Jag är ansvarig för analysprocessen, steg två i den interna processen, som avgör vilka bolag som ska bli antagna i vårt ettåriga expansionsprogram för gröna startups.

Vad ser du mest fram emot?

– Framförallt att få lära mig mycket nytt och träffa drivna människor som har galna och bra idéer. Förhoppningsvis får jag själv grotta ner mig i ’casen’, för att bidra med det jag själv lärt mig och driva på resan framåt.

Du har ju själv erfarenhet att jobba i en startup. Vad innebär det i din roll hos Sting Bioeconomy?

–Att jag har egen erfarenhet från en startup är den viktigaste aspekten i det här jobbet. Det har gett mig en annan förståelse för utmaningarna man kan stöta på, ett kontaktnät och ett startup-tänk. Jag har ju själv gått igenom allt som de bolag vi stöter på går igenom och det kan vara väldigt bra när jag ska ge råd, bedöma och vägleda.

Det här visste du inte om Carl:

– Jag har vunnit åtta SM-guld i amerikansk fotboll med Carlstads Crusaders. Jag spelade många år i landslaget och så vann vi Champions League, Europacupen 2015, vilket jag är väldigt stolt över.

Vi är mycket glada över att ha en så kompetent person med i teamet och säger VÄLKOMMEN CARL!

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan