Välkommen Helena Wannstedt!

För en tid sedan kunde Sting Bioeconomy välkomna Helena Wannstedt som ny medarbetare och kommunikationsansvarig. Helena kommer närmast från designbyrån Kostym Designindustries, som är specialiserade inom förpackningsdesign.

Vem är Helena?

Helena är född och uppvuxen i Karlstad men har efter studenten bott på flera platser i Sverige. Efter studier till copywriter i Göteborg på YRGO och några år som skribent i Stockholm återvände hon till slut till hemstaden, där hon bland annat läste en kandidat på Karlstads universitet (beteendevetenskap och socialpsykologi).

Närmast kommer hon från designbyrån Kostym Designindustries i Karlstad, vars specialområde är förpackningsdesign. Där ansvarade hon för förpacknignstexter och sociala medier för kundernas räkning. Sedan en tid tillbaka har Helena också ett uppdrag för Herräng Dance Camp (årlig festival för swing-dansare) där hon sköter kommunikationen via sociala medier. Det är tydligt att här har vi en person som vill ha många järn i elden – samtidigt.

– Jag ser mig som en mångsysslare som får energi av att ha flera saker på gång. Bioekonomi och dans är ju vitt skilda saker, men båda saker förändrar världen till det bättre på olika sätt och det är det som är drivkraften. Sen gillar jag att varva skrivandet med andra uttryck som dans och musik på min fritid. Då presterar jag som bäst.

Hur ser din roll ut på Sting Bioeconomy?

– Jag är kommunikationsansvarig och min roll är främst att lyfta vad våra bolag och våra samarbetspartners gör för att locka nya entreprenörer, investerare och samarbetspartners till Sting Bioeconomy. Samt att få fler att bli intresserade för vad bioekonomi är, t ex genom att i vår podcast BioEco intervjua personer som jobbar med något extra spännande inom området.

 Vad ser du mest fram emot?

– Att få åka runt på mässor och skapa nya samarbeten, lära känna nya spännande bolag och följa dem under deras resa. Att vara en del av något så aktuellt och viktigt känns helt fantastiskt. Genom att lyfta våra bolag och hjälpa dem att växa kan de utvecklas till stora företag som är med och räddar vår planet. Det känns stort.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Sjunger i kören Selmas systrar och i andra konstellationer, dansar lindyhop och umgås med fina människor och helst några djur.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan