Välkommen Peter Sassner!

I dagarna välkomnar vi en ny stjärna till Sting Bioeconomy-familjen. Peter Sassner kommer vara ansvarig för analysprocessen, steg två i den interna processen, som avgör vilka bolag som ska bli antagna i Sting Bioeconomys ettåriga expansionsprogram för gröna startups.

Peter Sassner är i grunden systemutvecklare med teknisk examen som gärna spenderar sin fritid med familj, hus och friluftsliv. 

Närmast kommer han från Region Värmland där han jobbat med IT-projektledning i drygt fem år. Via olika roller och arbetsplatser har han kommit i kontakt med många olika branscher – som telekom, digital skyltning, webb och mjukvaruutveckling, hälso- och sjukvård och kollektivtrafik – men även ett instick som coach för några olika startups. En bred bakgrund som kan vara till stor fördel inom den nya tjänsten hos Sting Bioeconomy.

Peter Sassner

Berätta mer om din nya roll på Sting Bioconomy!

– Fokus i den nya tjänsten kommer vara att ta fram bra beslutsunderlag så att bolagen kan ta nästa steg. Vissa är kanske inte ens redo för Sting Bioeconomys stöd, men då hoppas jag kunna visa i en annan riktning eller så får de veta vad som saknas. Innovatörer har mycket att tänka på. Att få en puff åt rätt håll tror jag de flesta uppskattar. Om jag kan dra nytta av mina tidigare erfarenheter i speciella case är det också kul. Det är roligare att leda än att peka. Kan man få verksamheter att inse själv vart det är bäst att gå så är det klart bäst. Det känns roligt att träffa bolag som brinner för sina idéer och att förhoppningsvis kunna guida dom rätt.

Och så den obligatoriska sportfrågan: Hur känns det?

– Jag ser verkligen fram emot att jobba på Sting Bioeconomy. Det här jobbet var lite för spännande för att inte testa. Det är annorlunda än det jag gör nu och det är alltid kul att testa något nytt. 

Vi säger varmt välkommen Peter!

SENASTE NYHETER
Paper Province
Nästa generation dörrar

En dörr i papper! Hur hållbart låter det? Ecopals har utvecklat ett starkt och cirkulerbart material som kan ersätta traditionella skivmaterial i många olika produkter.

Nyhet
Startups och akademi i utvecklande samtal

Under tisdagen möttes forskare och startups inom området bioekonomi på Karlstad Innovation Park. Syftet var att föra samman forskning med startupbolag och skapa en plattform