”Vi är Paper Province – tillsammans”

Vår samarbetspartner Paper Province har nyligen fått en ny vd – näringsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad. Vi passade på att hälsa henne välkommen och höra hur tankarna går efter hennes första månad i tjänst.

Paper Province är det världsledande klustret inom skogsbaserad bioekonomi och en viktig partner till Sting Bioeconomy för att stödja framväxten av nya innovationer och företag inom området. Här finns många viktiga resurser som gör skillnad i utvecklingen av innovationer, såsom ovärderliga nätverk och tillgång till forskning och testbäddar. Detta är viktiga insatser som förbereder startup-företagen inför ett samarbete med Sting Bioeconomy för att affärsutveckla sin idé.

Nu går näringsprofilen Sandra Sundbäck in som ny vd på Paper Province. Hon kommer närmast från en tjänst som Kommunikations- och hållbarhetschefs på Volvo Construction Equipment i Arvika. Sandra är också grundare av det kvinnliga nätverket WINK– Women in Karlstad.Vi ringde upp henne för att hälsa henne välkommen och höra hennes tankar om startups och Paper Province framtid.

Hej Sandra! Hur känns den nya rollen som vd på Paper Province?

– Det känns jättebra att komma till Paper Province. Vi är dörröppnaren som bygger broar, fångar upp idéer och försöker ordna en ’matchmaking’ mellan idébärarna och medlemsföretagen eller andra aktörer som kan hjälpa dem på rätt väg. Vi har flera positiva exempel på där det verkligen rullat igång, ett exempel är Wood Tube. Att Sting Bioeconomy sedan tar över rodret för att affärsutveckla bolagen är en viktig pusselbit. Vi har alla ett gemensamt mål – att bli otroligt vassa på skoglig bioekonomi i vår region, något som känns riktigt spännande.

Har du själv erfarenhet av startups?

– Jag har själv startat det kvinnliga nätverket WINK. Något som fått mig att inse hur utmanande det är att starta bolag och det stora behovet av människor runtomkring som stöttar en. Det behövs hjälp när man har en bra idé, så det gäller att hamna hos rätt personer.

Hur är din syn på startups inom bioekonomivärlden?

– Allt och alla behövs i det här klustret, från de stora företagen med de stora musklerna till de små startupsen med de stora idéerna och alla däremellan. Helheten med företagen, akademin, regionen och det offentliga är en så bra kraft och tillsammans ska vi vara en samlad nod för skoglig bioekonomi och det känns superbra.

Hur tänker du att vi ska få igång ett starkt samarbete inom klustret?

– Mycket ligger i kommunikationen – vad säger vi och hur säger vi det? Är vi inkluderande eller exkluderande? Om den jag pratar med ska kunna känna engagemang måste den först förstå vad jag säger. Allt vi gör handlar i grunden om människor. Att utveckla människor och få dem känna att de kan bidra. Det vore fantastisk om vi får alla i Värmland att känna stolthet över att vi är bäst på bioekonomi.

Du är ju ny i tjänsten som vd på Paper Province. Ser du nånting redan nu som du är sugen på att göra?

– Just nu fyller jag min tratt med alla intryck för att sortera in vad det är vi är starka på. Jag vill fortsätta samarbeta på ett öppet och transparent sätt för att kunna hitta det där nya som kan ta oss mot vårt mål. Vi är ett världsledande kluster inom bioekonomi – hur kan vi ta det vidare och vad innebär det? Mitt ledord är ”Vi är Paper Province – tillsammans”. Därför skulle jag vilja börja med att åka ut och träffa alla medlemsföretag. Jag får ut mycket av det personliga mötet, det är en viktig pusselbit. Det är givetvis en utmaning under den rådande pandemin, men det är min ambition.

Vi hälsar Sandra Sundbäck varmt välkommen till Paper Province och ser fram emot ett fortsatt samarbete!

Läs mer om Sandra Sundbäck här.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan