Wood Tube viktig del av rekordbygge i Malmö

Nu finns Wood Tubes innovativa reglar av återvunnet papper i rekordbyggen och utanför Sveriges gränser.

– Vi har fått möjligheten att vara med i flera härliga och spännande projekt, säger Tobias Söderbom Olsson, vd för Wood Tube.

Produktionen i fabriken i Säffle kom i gång på allvar under 2023. Sedan dess har Wood Tube funnits med i 40-talet projekt av varierande storlek. Allt från mindre pilotprojekt till stora byggen för lägenheter och kontor.

– Vi fick möjlighet att vara en del av Fyrtornet i Malmö som är Sveriges största kontorsbyggnad i trä. Ett väldigt häftigt projekt, säger Tobias Söderblom Olsson.

– Det här känns stort, viktigt och helt rätt. Inom Optimera är vi angelägna av att komma i kontakt med smarta, hållbara funktioner från innovativa bolag som Wood Tube. Vi vill verkligen att de ska lyckas och komma i gång med sina affärer, det gynnar alla och med större volymer påverkas även prislappen på dessa produkter, säger Henrik Björk sortiment- och hållbarhetsansvarig på Optimera.

Wood Tubes reglar finns både i Norge och Danmark

Trots att byggbranschen senaste tiden omgärdats av dystra prognoser ser Tobias Olsson Söderbom positivt på möjligheten för utveckling och tillväxt för bolaget.

– Nu när det byggs lite mindre finns det mer tid i varje projekt och det innebär att fler har möjlighet att kolla på nya lösningar och utvärderar om man ska prova något nytt. För oss är det något positivt och något som vi verkligen märker av.

I takt med att Wood Tube expanderar och utvecklar verksamheten har det blivit naturligt att röra sig mot nya marknader. Det innebär att Wood Tubes reglar finns i både Norge och Danmark.

– Det var naturligt att blicka mot övriga Skandinavien. Även i Danmark har vi haft möjlighet att vara med i ett häftigt projekt när landets högsta trähus byggs. Sedan blickar vi även mot Nederländerna, där är de väldigt öppna för innovation.

Produktutvecklingen har inte stannat av

Även om Wood Tubes reglar har bevisat sig på marknaden så har produktutvecklingen inte stannat av, samtidigt som bolaget är öppna för investerare för att kunna accelerera sin etablering ytterligare.

– Det handlar om att hitta möjligheter för att vår produkt ska kunna användas i fler typer av konstruktioner. Som ytterväggar till exempel, då krävs andra typer av produktegenskaper, inte minst eftersom det blir helt andra krav på att kunna stå emot fukt.

Samtidigt är det med samma grundtanke som utvecklingen drivs framåt. Att erbjuda en produkt som checkar alla boxar för vad som krävs rent tekniskt, samtidigt som produkten innebär en besparing av koldioxidutsläpp och att den skapar en bättre arbetsmiljö för människorna som arbetar på byggen.

– Den lätta vikten är en återkommande positiv feedback vi får, att reglarna dessutom är lätta att kapa, inte har några vassa kanter och bidrar till en lägre ljudvolym vid kapning är ytterligare fördelar.

Projekt Fyrtornet Malmö
SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan