Stort EU-bidrag och nominering till Stora Ingenjörspriset för ZIGRID

När Skanska delar ut Stora Ingenjörspriset är ZIGRID ett av bolagen som är nominerade i kategorin för hållbarhet. Samtidigt står det klart att ZIGRID som ett av två svenska bolag får EU-stöd inom ramarna för EIC Accelerator-programmet kommande år.

Just nu finns det många anledningar att fira hos teamet bakom ZIGRID.

– Det känns väldigt inspirerande och det är en bekräftelse på att vi gör många saker rätt och att vi gör något som är viktigt när det kommer till klimatet, säger Lars Birging, vd, ZIGRID AB.

Vinnaren av Stora Ingenjörspriset i kategorin hållbarhet som delas ut av Skanska ”…kan vara en ingenjörsindivid eller ett mindre team med övervikt av ingenjörskompetens. Personer som brinner för klimatfrågan, är nytänkande och vill förändra den värld vi lever i på ett hållbart sätt.”

Något som verkligen stämmer in på lösningen som ZIGRID tagit fram. En innovation som producerar el av spillvärme och som kan reducera koldioxidutsläpp för industrier och kraftproducenter markant.

– Det känns roligt att vi lyfts fram som exempel, ihop med andra företag, som några som kan vara med och skapa en förändring. Vi kan stå för en pusselbit och andra bidrar med fler viktiga bitar, säger Lars Birging.

Betydande stöd från EU

Utöver den prestigefyllda nomineringen till Stora Ingenjörspriset, så staplas goda nyheter på varandra för ZIGRID. Bolaget kan se fram emot ett betydande EU-stöd inom ramarna för EIC Accelerator-programmet. Det handlar om 2,5 miljoner Euro över det kommande två åren. Just nu pågår slutförhandlingar med EIC och ett avtal förväntas signeras under december månad.

– Det gör att vi kan öka takten när det kommer till den gröna omställningen, säger Lars Birging som också kan glädjas över en lyckad installation av sin utrustning i skarp produktion för första gången.

– Vi har kommit i gång och nu tar vi det stegvis. Det är en nyckel för oss att kunna utveckla vidare.

SENASTE NYHETER
Nyhet
A-match Play lanserad

A-match är investerarforumet där du möts av väl förberedda företag som framför morgondagens affärsidéer med korta kärnfulla pitcher. Från och med den 17:e maj kan